Kavalad viisid, kuidas kasvatada lihast ilma trennita

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Olgem ausad: struktureeritud treening ei ole kõigi jaoks. Lugematud sammud jooksurajal või hantlite tõstmine võivad muutuda üsna nüriks, ehkki see on kindel viis lihasmassi kasvatamiseks ja säilitamiseks. Kuid on olemas ka mõned salakavalad nipid, kuidas kasvatada lihast ilma trennita.

1. Söö valku

Valk on lihaste kasvuks hädavajalik. Olenemata sellest, kuidas või kui tihti sa treenid, on lihaste ülesehitamiseks elutähtis, et sa sööd piisavalt valku. Näiteks tofu, Kreeka jogurt, kana, munad, lõhe, oad, kalkun ja tuunikala.

2. Võta vitamiine

Vitamiinid varustavad keha oluliste toitainetega, mis aitavad rakutasandil.

3. Puhkamine on ülioluline

Puhkamine on lihaste ülesehitamise protsessi oluline osa. Igasugune aktiivne hobi või treening, mida järjepidevalt teed, võib lihaseid lõhkuda ja puhkamine aitab neil taastuda.

4. Söö paremini neil päevadel, kus sa käega lööd

Kui sulle meeldib süüa väga puhtalt ja siis lubada endale mõnel päeval igasugu rämpstoitu, sest oled selle «ära teeninud», võiks selle ümber hinnata. Mitte nii palju kommi, krõpse või jäätist. Miks mitte pasta lahja lihaga, praed, kodused burgerid, suši. Vähemalt sellised toidud annavad toitaineid. Mitte et jäätist ei tohiks süüa, aga lisaks võiks olla ka päristoitu.

5. Lisa oma rutiini sportlikke tegevusi

Ehkki jõusaalielu ei ole kõigile, ei asenda liikumist miski. Kui sa hoiad oma rutiinis mõned sportlikud asjad, on sul tervis hulga parem. Kuid liikumine ei pea iga inimese jaoks ühtmoodi olema. Sa võid ka lihtsalt jalutada, kirjutab eatthis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles