PROOVI JÄRELE ⟩ Need toidud aitavad sõba silmale saada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Hea uudis kõigile halvasti magajatele! On toite, mis aitavad unekvaliteeti kõvasti parandada. See võib tunduda pisut kummaline, kuid on teaduslikult tõestatud.

Allpool olevad toidud aitavad hõlpsamini uinuda.

Kiivid

Kui sul on unehäired, siis söö ära kaks kiivit tund aega enne magamaminekut. Sellisele järeldusele jõudsid Taiwani Taipei meditsiiniülikooli teadlased. Uuringu tulemuste kohaselt jäid seda teinud katsealused magama viis minutit varem ja magasid 40 minutit kauem.

Kreeka pähklid

Texase San Antonio ülikooli neuroloogid soovitavad neil, kes halvasti magavad, enne magamaminekut nosida Kreeka pähkleid, sest need sisaldavad melatoniini.

Kirsid

Kirssidel on põletikuvastane toime ja neid peetakse looduslikuks melatoniiniallikaks.

Lõhe

Rasvased kalad, nagu lõhe või heeringas, ajavad une peale, sest oomega-3-rasvhape stimuleerib melatoniini tootmist organismis.

Brasiilia pähklid

Peotäis Brasiilia pähkleid enne magamaminekut võib unega imesid teha, selgus USA Pennsylvania ülikooli uuringust, mis avaldati 2014. aastal. Brasiilia pähklites on seleeni ja kaaliumit, mis mõjub unele hästi.

Oad

Oad sisaldavad rohkesti B-vitamiine ning foolhapet, mis aitavad kehal toota serotoniini. See on aga oluline lähteaine unehormooni melatoniini tootmiseks, vahendab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles