VÕTA AEGA Vähemalt nii kaua peaks kestma üks söögikord

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tõenäoliselt mõtled üsna palju sellele, mida sa sööd, aga kas sa mõtled ka sellele, kui kaua sa sööd? Rahulikult süües tajud paremini ära, millal sai kõht täis ja ei söö üle. On olemas ideaalne aeg, mille võiksid iga kord söömisele kulutada.

Einestada tuleks vähemalt 20 minutit. Seda seetõttu, et soolestiku ja aju vahel on ühendus, mis koordineerib hormoonide abil söögiisu ja täiskõhutunnet. Hormoone toodetakse soolestikus vastavalt sellele, kas seal on toitu või ei. Söömise ajal hakkab näljahormoon taanduma ning täiskõhuhormoon pead tõstma.

Paraku pole need nagu lambilülitid, et näljatunne klõps sisse ja siis välja. Need on pigem nagu helitugevusnuppid, mis muudavad signaali järk-järgult. See tähendab, et täiskõhutunde tekkimine võtab aega. Lähtuda tuleks rusikareeglist, et söögiaeg on vähemalt 20 minutit. Selle aja jooksul on hormoonid ajule teada andnud, et aitab küll. Kui me sööme vähem aega, võime 20 minuti pärast avastada, et kõht on liiga täis. Kui 20 minuti pärast on kõht endiselt tühi, siis söö veel, kirjutab mindbodygreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles