ETTEVAATUST ⟩ Naistel on suurema tõenäosusega selle vitamiini puudus kui meestel

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud tegurid mõjutavad seda, kui palju D-vitamiini inimesel organismis on. Muu hulgas on üheks teguriks ka bioloogiline sugu. Suurbritannias 2018. aastal läbi viidud uuringu järgi on naistel 11 protsenti suurema tõenäosusega D-vitamiini puudus.

Miks see nii on? Paraku ei ole vastus kristallselge. D-vitamiini taset mõjutavad erinevad asjaolud. Lisaks soole ka vanus, kaal, nahatoon, geneetika, rääkimata sellistest aspektidest, nagu aastaaeg, laiuskraad ja õues viibitud aeg, mil nahk saab päikest.

Loe ka: Vaata, milline näeb välja naine, kes püüdleb maailma suurima tagumiku poole

D-vitamiin toetab peaaegu kõiki meie füüsilise ja vaimse heaolu tahke. See toetab soolestikku, immuunsüsteemi, meeleolu, kuid on ka põhjusi, miks see just naistele on vajalik. D-vitamiin on tugevalt seotud luustiku tervisega, kuna reguleerib kaltsiumitaset kogu organismis. See on mõistagi oluline mõlemale sugupoolele, kuid rasedad ja naised, kel on menopaus, on eriti altid kaltsiumitaseme kõikumisele. Seetõttu on piisavalt D-vitamiini naiste jaoks kriitilise tähtsusega, kirjutab mindbodygreen.

Loe ka: ÜLLATAV | Kui sööd sel kellaajal šokolaadi, võtad kaalust alla

D-vitamiinil on tohutu mõju ka hormoonidele, nii et piisavalt seda vitamiini toetab ka menstruatsioonitsüklit, seksuaalelu ja vaimset heaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles