NAISTEJUTUD ⟩ Kust armastust leida? Kas ka sina otsid valest kohast?

Kust tänases maailmas armastust leiab? Selge on see, et rahvarikkast baarist ega mitmekümne matchi hulgast tutvuskeskkonnast seda ilmselt ei leia. Mõned õnneliku on,k aga need on erandid. Otsida tasub hoopis mujalt. Me leiame hulga häid vastuseid! Stuudios on Margus Sarmet, Kristina Herodes ja Anneli Meisterson Foto: Postimees
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

«Aina suudled ja suudled, aga kõik konnad jäävad konnaks...» Armastust leida pole kunagi varem olnud nii keerukas kui täna!

Räägime sellest, kust otsida ja leida armastust tänapäeva maailmas. Põikame ajalukku, moodsa aja lihalaatadele, eksiteedele ning toome näiteid elust. Miks on õnnelikke suhteid nii vähe? Me otsime valest kohast ja alustame valest otsast. 

Üks lihtne tõde neile, kes igatsevad armastust leida või kogeda - saamine algab andmisest. Pole põhjust kedagi süüdistada või kibestuda: «Miks keegi mind ei armasta?!» kui endas seda tunnet pole. Esmalt võiks leppida endaga, õppida end väärtustama ja armastava pilguga vaatama. Alles siis on võimalik ka teistel sind armastada. Kunagi pole õigustatud tunne, et maailm on sulle midagi võlgu. Kõik algab endast, enesehäälestusest. 

Inimesi õnnelikes suhetes on igasuguseid - kauneid ja tagasihoidliku välimusega, pikki ja lühikesi, noori ja vanu, kogu mitmekesisuses. Neid seob üks ühine joon - nad on avatud armastusele. Kui annad ise armastust saad seda alati tagasi. See töötab alati. Kui see ei juhtu kohe, siis ole rahulik - see on intresside kogumise aeg, et su ellu saaks tulla midagi veel suuremat ja paremat.

«Äärmiselt oluline asi on mõelda välja, mida sa selle potensiaalse partneri käest tahad ja seda väljendada,» soovitab Margus Sarmet. «Kui kumbki partner oma soove ei väljenda on suur tõenäosus, et seda ei juhtu. Ja see ei ole ainult noorte teema. Inimesed istuvad aastaid või aastakümneid sama diivani peal vahtides sama telekat ja mõlemad mõtlevad: «Küll mul on nõme mees või nõme naine. Ta üldse ei tee seda, mida ma vajan.» Ja oled sa seda kunagi talle ütelnud? Ei!»

Naistejutud saate avalik salvestus Postimehe telfis Tartuffil 2022. Täname kõiki osalejaid väga sooja vastuvõtu eest!Vasakult: Anneli Meisterson, Margus Sarmet, Kristina Herodes.
Naistejutud saate avalik salvestus Postimehe telfis Tartuffil 2022. Täname kõiki osalejaid väga sooja vastuvõtu eest!Vasakult: Anneli Meisterson, Margus Sarmet, Kristina Herodes. Foto: Andres Mägi

Kust leida armastust? Margus Sarmet on veendunud, et eeskätt tuleb vaadata endasse ja aru saada - mida sa oma ellu soovid? Mida sa õieti otsid. «Kas sooja keha, kelle sõrmedest kinni hoida, sekspartnerit, hingesugulast või suhet kogu eluks.»

Loe ka seda: Valetavad mehed: «Miks meestel on vaja ennast suuremaks rääkida?»

Kuidas on tutvumine ja armastuse otsimine ajas muutunud, kuidas tehti varem ja kuidas tehakse täna? Radikaalselt on ajaloo teljel muutunud suhete sõlmimise viisid. Samuti see, mida ihaldusväärseks peeti. Eesti Vabariigi ajal pandi rõhku, et kaaslane oleks jõukas, karske ja korralike eluviisidega. Naiste puhul olid hinnas töökus, priskus ja malbus. Kui abikaasa otsijal jõukust ega karskust pakkuda polnud, siis katsus ta romantika kaudu löögile pääseda. Üks toonane tutvumiskuulutus kõlab nii:

Hingeline naine! Sa ei kahjatse iial kui tutvud 32 a. kodutu sümpaatse, terve noormehega – kui meeldime ja leiame hingelise kooskõla siis ütle: Rändur jää siia – siin on Su kodu!

Täna on aga üha enam neid, kes ei viitsi isegi nii palju vaeva näha, et teha korda oma Tinderi profiil või panna paar lauset tutvumiskuulutusse. Salvestusepäeva seisuga on aktiivsed näiteks sellised kuulutused:

tutvuks ok naisega.

Otsin elukaaslast!

Ja kõik. Kaks eraldi teadet, vaid 2-3 sõna. Ei sõnagi endast ega kaaslasest, kellest unistatakse. Kas tõesti leidub naine, kes tunneb end selles ära ja mõtleb meeleliigutusega: «Oo, see on täpselt mulle!»

Meeste puhul peetakse oluliseks pikkust, sportlikkust ja majanduslikku kindlustatust. Naiste puhul vanust, saledust ja head välimust.

Loe ka seda: Õnneliku suhte valem: seksige palju, aga kõige tähtsam on hoopis... 

Miks me armastust ei leia? Põhjus võib olla lihtne - otsime valest kohast. Paigad, kus pealtnäha hunnikus otsivaid inimesi, pakuvad pigem juhuseksi ja juhusuhteid.
Miks me armastust ei leia? Põhjus võib olla lihtne - otsime valest kohast. Paigad, kus pealtnäha hunnikus otsivaid inimesi, pakuvad pigem juhuseksi ja juhusuhteid. Foto: Säde Külaots

Avastame mitu ootamatut kullaauku, kust kaaslast leida. Sobib iga paik, kuhu sa oled jõudnud oma huvide ja kirgede tõukel. Kus tunned end hästi, sul on huvitav ja samas ruumis on võimalik inimesi pikemat aega ning erinevates situatstioonides jälgida. Kõik õppeasutused on kuldaväärt kosjakontorid. Samuti igasugused huvide baasil loodud seltskonnad. Ka ühiste sõprade kaudu on lootus leida inimene, kes sinu mõttemaailmaga sobib, palju tõenäolisem.

Kuula ka seda: «Appi, juba teine mees jättis mu maha, aga tegin ju tema heaks kõik!»

Kust siis täna ikkagi armastuse leiab? Kristinka kõrval otsivad vastuseid sellele põletavale küsimusele kaks ägedat külalist: Margus Sarmet – mees, kellel on armastuses must vöö. Margus on käinud pika tee enesearengu ja seksuaalse avastamise vallas, ta on Tantrafestivali korraldaja ning loonud koos sõpradega keskkonna Learn2Love.org

Anneli Meisterson – naine, keda armastavad nii noored kui vanad. Särasilmne Saaremaa noorsootöötaja, kes kuuleb kõige siiramaid suhtelugusid ja teab, mismoodi täna armutakse.

Loe ka seda: Rajud suveseiklused: erutav kolp rannas ja pepuliblikas autoklaasil

Kuula ära kogu saade - leidsime hulga vastuseid müsteeriumile kus armastus end täna peidab ning mida ise selleks teha, et õnnelik suhe tõeliselt sobiva kaaslase näol ellu ilmuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles