NAISTEJUTUD ⟩ Valetavad mehed: «Miks meestel on vaja ennast suuremaks rääkida?»

Miks mehed valetavad? Otsime sellele müsteeriumile lahendust. Ja leiame ka. Foto: Shutterstock
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
  • Vajadus flirtida ja võime märgata ilusaid naisi ei kao kunagi.
  • Soov end suuremaks valetada tuleb madalast enesehinnangust.
  • Miks palju raha, võim ja positsioon teeb hoopis raksemaks armastust leida?

Miks mehed ennast suuremaks ja vägevamaks valetavad? Miks nad tahavad ringi tõmmata ka siis kui tegelikult juba suhtes on? Põhjused on üllatavad. Samamoodi tagajärjed. Saladuseloori sellelt pikantselt teemalt kergitab üks imeline meeshääl Taavi Otsus. 

Miks on meestel nii suur kiusatus otseselt valetada või siis tõde rääkimata jätta? «Sõltub, mis tasemel on sinu enesehinnang,» vastab Taavi Otsus armutu otsekohesesusga. «Kas sul on vaja midagi suuremaks valetada või lähed sellega, mis sa oled.»

Mehed ärplevad ja hooplevad

Jõuame tõdemuseni, et vajadus end hooplemisega suuremaks muuta on omane neile meestele, kel enesekindlust napib. Niisiis tuleb seda kompenseerida. Vanusega see küpsus saabuda ei pruugi.

Loe ka seda: Õnneliku suhte valem: seksige palju, aga kõige tähtsam on hoopis... 

«Me keegi ei anna endale aru, mida teised inimesed sinus hindavad. Need asjad, millega sa praalid - kas see tegelikult üldse läheb inimestele korda? Vaevalt. Suurem osa inimesi hindab küll kõigepealt välimust, aga tähtsam on ikkagi sisu,» mõtiskleb Taavi. «Ja kui see sisu on vildakas või põhineb valedel, siis see laev läheb põhja väga ruttu.»

Kindel tee ainult läbikukkumisteni

Suur viga on müüa ja reklaamida end suhteturul väärtustega, mida sul tegelikult ei ole. Miks? Sest see suhe on algusest peale hukule määratud - ükski fassaad ei püsi igavesti. Ahvatlus on muidugi suur, sest meile näib - teatud tüüpi inimesed on vastassoo hulgas edukamad. Tahaks samuti selline olla ja hakkamegi teesklema. Sageli õnnestubki valede põhjal suhe sõlmida. Kuid see saab olema sulle endale olema paras piin, sest sa tõmbad nii ligi inimesi, kes sulle absoluutselt ei sobi. «Siis tuleb argipäev ja selgub, et legend ei olegi päris tõsi ja suhe läheb väga ruttu hapuks,» teab Taavi.

Mis on aga kogu selle asja hea pool? Igaühel meist, olgu me millised iganes, on kusagil ka tõene legend, mis muudab meid atraktiivsemaks täiesti ausal moel. Tuleb lihtsalt sügavamalt endasse vaadata, isikupära üles leida ja läbi mõelda, kuidas enda huvitavamaid tahke teistele esitleda. Suurem teadlikkus ja parem sõnastamine pole mingi patt. Lisaks kõigele kergitab see enesekindlust, mis mõjub omakorda magnetina.

Naistejutud salvestus. Stuudios on Taavi Otsus ja Kristina Herodes.
Naistejutud salvestus. Stuudios on Taavi Otsus ja Kristina Herodes. Foto: Kristin Pajuste

Mehed ei suuda truud olla

Mitmed sõbrannad on küsinud - miks mehed ei suuda ka suhtes olles leida konkreetsust, et silma hakanud veetlevale naisele ausalt öelda kuidas asjad on? Ikka tahetakse jätta kuidagi «otsad lahti», et saaks natuke ka uue huviobjektiga liini ajad. Isegi kui elus selleks mingit kohta ei leidu. Sama teema viskas õhku ka vahetult enne salvestust kohatud kolleeg: «Niisama meelt lahutada nad tahavad sinuga küll. Aga päriselt suhet luua või vastutust võtta - seda ei taha. Selleks on kusagil mõni teine naine olemas.» Niisiis mehed nihverdavd ja hämavad suhetes, olukord on tavaline - miks?

Naistejuttude LAIV!

Kolmapäeval, 3.augustil kell: 18.30 toimub Tartuffi raames «Naistejuttude» avalik salvestus. Tule, saad vahetu elamuse, meid näha ja kaasa rääkida.

Teema: Kust täna armastust leida?

Teie Kristinka tuleb vabaõhu armastusfilmide festivalile Tartuff koos staar-deitija ja podcastide kuninganna Dagmar Lampiga ning ühe äärmiselt värvika meeskülalisega, kel on must vöö armastuse maailmas - usu, see üllatus on väärt ootamist!

Räägime sellest, kust täna armastust otsida ja leida? Põikame ajalukku, moodsa aja lihalaatadesse, eksiteedele ning avame näiteid elust. Ootame publikut kaasa rääkima ja küsimusi esitama! Üritus on tasuta.

Kohtumispaik: Tartuff, Postiemehe telk, Raekoja plats

Paraku ei saa kaugeltki ainult meestele puid alla panna - naised teevad täpselt sama. «Põhjus on tähelepanus,» arvab Taavi Otsus. «Kui oled tegelikult suhtes, aga otsid selle kõrvalt veel põnevust. Küllap kodune olukord on veidi igavamavõitu kui ta oli siis kuis suhe algas. Kes meist ei sooviks tähelepanu, eriti veel kui keegi sulle seda pakub?» Soovides suhtesse enam truudust võiks abi olla sellest, et teisele teadlikult rohkem tähelepanu pöörata. Samuti võiks eraldi eesmärgiks olla tuua suhtesse põnevust ja üllatusi. Kaaslase piiramine ega kontrollimine kindlasti ei aita! Kui mees või naine tunneb, et kodus teda ei märgata, leiab ta peatselt tähelepanu kusagilt mujalt. Kui kodune elu nüristub, leitakse põnevus mujalt.

See ei pruugi alati tähendada kõrvalsuhet - kaduda võib ka töösse, sporti või sõprade hulka. Kui suhtes pole enam huvitav oleks ehk aus endalt küsida, kas seal ongi üldse mõtet olla? Ja mida oled sa ise teinud selleks, et elu kallima kõrval oleks põnev, võib-olla ootadki liiga palju teiselt poolelt?

Kuula ka seda: Kuidas ära tunda õige hetk, mil öelda: «See on kõik! Ma nüüd lähen»

Mehed nihverdavd ja hämavad ka püsisuhtes olles. See olukord on tavaline - miks?
Mehed nihverdavd ja hämavad ka püsisuhtes olles. See olukord on tavaline - miks? Foto: Shutterstock

Kõik ligitõmbav teeb elu raskemaks

Mõnigi mees võib vargsi mõelda, et mis viga neil meestel, kellel on palju raha, võimu, kuulsust, head välimust või muud staatust kergitavat. Neil on ju kerge naisi leida ja tähelepanu saada! Taavi Otsus aga toob välja, et tegelikkus on vastupidi - kui mehe vastu tuntakse huvi kõrvalistel põhjustel on väga raske aru saada, kas jahitakse sind ennast või ainult sinu raha, kuulsust või muud ihaldusväärtset. «Tekib küsimus, et mis see nüüd oli - oli see minu positsioon või mina ise või midagi muud. Kui mitte teadlikult, siis alateadlikult kindlasti.»

Inimesena on väga valus mõista, et sinuga tahetakse koos olla mitte sellepärast kes sa oled, vaid pigem mis sa oled. See tähendab, et sind ei armastata - sinuga kaasnevaid hüvesid vaid tarbitakse ja soovitakse omada. Ka mehi nähakse sageli head elu võimaldavate vahenditena, mitte inimestena ja see teeb haiget. 

Kuula ka seda: Kõige kurjemad tervise tapjad: tublidus, tormamine ja...

Kui mees petab, kas siis süüdi on mees või talle lõksu üles seadnud teine naine?
Kui mees petab, kas siis süüdi on mees või talle lõksu üles seadnud teine naine? Foto: Shutterstock

«Kul sul tekkib valearusaam sellest mis elus on oluline,» toob Taavi välja. «Näiteks suur peenis. Mis tegelikult ei ole üldse nii oluline! Siis sa võtad neid asju väga tõsiselt ja hakkad võrdlema ja üle mõtlema. Sealt tulevad ka need ebatõesed legendid, mida jagatakse. Eriti kui sa oled tohutult ebakindel.»

Avastame sel intrigeerival teemal veel suure hulga huvitavaid mõtteid ja varjatud põhjusi - nende teada saamiseks kuula ära kogu saade.

Eelmises Taaviga tehtus saates nr 241. andsime nõu kuidas naistega rääkida. Meie suureks rõõmuks ja üllatuseks läks episood noormeeste hulgas lendama, seda soovitas sõber sõbrale ja saadet jagati nagu töötavate soovituste kullaauku. Kuula sinagi, kui see oluline episood vahele jäi:

Kuidas naistega rääkida? «Õudselt palju komplimente ei tööta, naistele mõjub hoopis...»

Sulle meeldis? Kõik «Naistejutud» 253 osa saad tasuta järele kuulata siit! Kuula ja sinu suvised autosõidud, reisid ja rannas veedetud tunnid saavad palju lõbusamaks ja sisukamaks.

«Naistejuttudes» on koos siirad kogemused elust, empaatia ja asjalikud soovitused, mis aitavad endaga paremini tuttavaks saada, probleem lahendada ning tervemaid suhteid luua. Ja niisama naerda saad ka. Aitäh, et oled meiega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles