ELUMUUTUS ⟩ «Tunnetest on raske rääkida, selle asemel...»

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

«Ei ole vaja öelda kõiki asju otse välja. Pigem kaugelt. See soovitus kehtib loomingus,» räägib Airiin Demir. «Psühholoogias on muidugi vastupidi, seal tuleb õppida otsekohesemalt tunnetest rääkima ja julgeda olla aus. Tunnetest on raske rääkida, selle asemel ennast muusika kaudu väljendada on sageli lihtsam. Samuti on muusika kaudu lihtsam oma tunnetega kontakti saada. Inimesed mõistavad kujundeid.» Airiin on Eesti ainus tipptasemel psühholoog, kes tugevaid ja tihti ka valusaid tundeid muusikasse valab.

Miks hakkab ennast tippu töötanud psühholoog ühtäkki muusikat kirjutama? «Minu muusika, mida olen kirjutanud, on seotud väga tugevate tunnetega,» selgitab tänaseni kliinisile psühholoogilina karjääri teinud Airiin Demir. «Need laulud on nagu hingemaastike kirjeldused.» 

Loe edasi ja saad teada - miks tunnetest nii raske rääkida on? Miks muusikas on «lubatud» vaid väga kitsas spekter emotsioone? Miks mehed on ainult vihased ja naised ainult kurvad, aga vastupidi justkui pole lubatud? Kõike seda aitab lahti mõtestada Airiin Demir. Kuula ka, kuidas kõlavad tunded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles