Kas sul on trennijärgne rutiin? 3 põhjust, miks see on oluline

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kas teadsid, et trennijärgne rutiin on sama oluline kui treening ise? Siin on kolm põhjust, miks see nii on.

1. Su keha peab maha jahtuma

Täpselt samamoodi nagu teed enne treeninguga alustamist sooja, vajab keha ka pärast treeningut võimalust maha jahtuda. Vahetult pärast trenni lööb su süda kiiremini ja kehatemperatuur on kõrgem, nii et kui katkestad treeningu väga järsku, riskid peapöörituse või isegi minestamisega. Selleks, et halba enesetunnet vältida, lõpeta treening rahulikult, aeglustades oma kiirust. Pärast trenni ära unusta venitada. 

2. Su keha vajab kütust

Pärast rasket treeningut vajab su keha teiste toitainete hulgas ka elektrolüüte ja vitamiine, et aidata kaasa lihaste kasvule. Võti peitub ajas: oluline on vitamiinid kätte saada 30-minuti jooksul. Paki endale kaasa näiteks vitamiinivesi, millele ei ole lisatud liigseid suhkruid.

3. Su keha vajab puhkust ja võimalust taastuda

Puhkus ja taastumine on olulised kõigile, kes tegelevad spordiga, sest lihased vajavad aega, et paraneda ja kasvada. Olenevalt treeningu raskusest, vajab keha puhkuseks vähemalt päeva või kahte ning kindlasti peaks hoolitsema ka piisava une eest, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles