3 moodust, kuidas sel sügisel oma suhe tugevamaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Pühad lähenevad üha kiiremini. Need kolm nippi aitavad viimasele sügiskuule ja pühadele stressivabamalt vastu minna. 

1. Rääkige finantsidest.

Seoses vaikselt lähenevate jõulude ja pidude hooajaga, võivad sügise viimane kuu ja detsember osutuda üpris kulukateks, mis võib ühtlasi halvasti mõjuda ka su suhtele. Kansas University poolt läbi viidud uuringust selgus, et tülid rahateemadel on üheks peamiseks lahutuse põhjuseks.

Selleks, et rahamured suhtele halvasti ei mõjuks, tasub koos kaaslasega paika panna spetsiaalne eelarve, kuhu peaksid kirja minema nii suured pühadeaegsed väljasõidud kui ka väiksemad jooksvad ostud, mida vaja on. Oluline on igal nädalal oma eelarve ja kulutused üle vaadata, et säästmist soodustada. Võite seda teha näiteks koos pudeli veiniga, et lõbusam oleks.

2. Väljendage oma tänulikkust.

Mäletad veel suhte algusaega kui partner sulle kohvi voodisse tõi ja sa ei jõudnud ära kiita, kui imeline ta on? Nüüd aga tunduvad sellised armsad žestid juba harjumuspärased ja sa ei oska neid ehk enam nii väga hinnata. Uuringud on näidanud, et paarid, kes on õnnelikus suhtes, väljendavad üksteisele tänulikkust.

Psühholoog Amie M. Gordon ütleb, et tänulikkus ei ole ainult «aitäh» ütlemine, vaid partneri väärtustamine selle inimesena, kes ta on. «Tänulikkus tähendab oma partneri parimatele omadustele mõtlemist ja meenutamist, miks te üldse suhtesse läksite,» sõnab ta. Proovige sellist harjutust. Valige partneriga üksteise puhul välja kolm parimat omadust ja tooge iga omaduse juurde konkreetne näide ning siis jagage neid omavahel.

3. Pöörake stressirohked situatsioonid naljaks.

Võõrustate esimest korda koos partneriga suurt õhtusööki ja kõik ei kulge plaanipäraselt? Kuigi esialgu võib tunduda, et pühad on nüüd rikutud, proovige hoopis koos selle üle naerda. Uuringud on näidanud, et pikaajalise suhte eelduseks on ühine huumor. Paarid, kes saavad koos ka stressirohkete situatsioonide üle nalja visata, naudivad oma suhet rohkem.

Tähelepanu! Siin ei ole mõeldud sarkastilist huumorit, mis võib pingelises olukorras kaaslast solvata, hoiatab PureWow.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles