Seitse sammu kodutundeni

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uude kohta kolides tundub ruum alguses veidi võõras, kuid olenemata sellest, kas asud elama oma majja, korterisse, ühte tuppa korterist või ühiselamusse, saab kodutunde tekkimise heaks ise palju ära teha, kirjutab bioneer.ee.

1. Veeda aega oma kodus - pidevalt kusagile mujale kippudes ei saagi kodutunne juurduda ja kasvada.

2. Õpi oma uut kodu hästi tundma - pööra tähelepanu valguse liikumisele, helidele, lõhnadele ning sellele, kus on hea puhata, kus tulevad head mõtted jne.

3. Laota oma elu uues kodus laiali - jaga ruum ja asjad ruumis funktsioonide järgi, hoia silma all asju, mis on sinu jaoks ilusad ja olulised.

4. Täida ruum meeldivate mälestustega - tee kodus asju, mis sulle meeldivad ning veeda kodus aega koos pere ja sõpradega.

5. Igal kodul on oma lõhn - meeldivaid lõhnu saab koju tuua näiteks järelküpsevate puuviljade, küpsetamise, ürtidega toidu, viiruki, õlilambi, küttepuude, lõhnavate potitaimedega.

6. Kodul on ka oma helid - naer, kilked, kosutavad ja värskendavad vestlused, linnulaul akna taga, meeldiv muusika, tuulekell ja piisavalt vaikust toetavad elu.

7. Hooli oma kodust - see tähendab hoolimist nii endast, kodus olevatest inimestest, loomadest ja taimedest, asjadest ja ruumist üldiselt kui ka väljapoole koduseinu jäävast. Too oma koju vaid asju, mis on vajalikud ning mille jaoks on kodus oma koht. Paranda katkiläinud asjad, hoia asju korras ja puhastena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles