Šoti peret ähvardab paksuks söödetud lastest ilmajäämine

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Šotimaal hoiatati üht peret, et kui toitumisharjumusi ei muudeta, võetakse neli last vanematelt ära kuni nende täiskasvanuks saamiseni. Kaks aastat tagasi hakkasid sotsiaaltöötajad peret jälgima, kuid kuna olukord pole siiani lahenenud, nähakse ühe lahendusena laste äravõtmist.

Kakskümmend aastat abielus olnud paaril on seitse last, nelja nooremat last ootab kasuperre võtmine või isegi adopteerimine, vahendab Daily Express.

Kolm aastat tagasi tehtud raporti järgi kaalus pere 12-aastane poeg ligi 100 kilo, tema 11-aastane õde 76 kilo ja kolmeaastane väikeõde 25 kilogrammi. Raporti hinnang oli, et ühe erandiga on kõik lapsed ülekaalulised.

Laste 42-aastane ema ütleb ise, et nad võivad ju mitte täiuslikud olla, kuid armastavad väga oma lapsi ega kujuta ette elu ilma nendeta. «Me oleme teinud kõik, mis võimalik, et kaalu langetada. Me kindlasti võitleme oma õiguste eest. Mulle tundub, et isegi vangidel on rohkem inimlikke õiguseid.»

Pere 15-aastane tütar ütles, et kehakaal on iga inimese enda isiklik asi. «Mul on väga head vanemad ja ma armastan neid.»

Paarile on tehtud ülesandeks lapsed jalgpalli mängima viia ja tantsutunde võtma, et vähendada kehakaalu. Ka pereisa (56) kinnitab, et nad on proovinud kõike, mis võimalik, kirjutab Daily Record.

«Minu abikaasa valmistab tervislikku kodust toitu nagu näiteks spaghetti bolognese't, hakkliha kartuliga. Me olene piiranud ka maiustuste söömist, lubades neid vaid laupäeviti, ent see pole piisav olnud.»

Peret kaitseb rangete sotsiaaltöötajate vastu, kes tõlgendavad suurt ülekaalu kui laste kuritarvitamist, vaid lastekasvatuse seltsi (Child Growth Foundation) esimees Tam Fry, kelle sõnul pere lahutamine ei täida kindlasti püstitatud eesmärki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles