Lapsed peaksid sportimise ajal piima jooma

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

McMasteri ülikooli teadlaste sõnul tuleks lastele treeningu ajal vee või spordijookide asemel hoopis piima pakkuda, et vältida dehüdratatsiooni ehk organismi veepuuduse teket.

Uurimuses osalesid 8–10-aastased lapsed, kel paluti sooritada kliimakambris erinevaid füüsilisi harjutusi ning trenni ajal piima juua, et mõõta pärast treeningut nende organismi vedeliku varu, vahendas teadus.err.ee.

Uuringu autori, Brian Timmonsi sõnul on piima joomine kõige efektiivsem vahend võitlemaks vedelikupuudusega, sest see sisaldab palju valku, süsivesikuid, kaltsiumi ning elektrolüüte

Teadlase väitel varustab piima joomine organismi naatriumiga, mis osaleb organismi vedelikubilansi tagamises, happe-leelise tasakaalu säilitamises ning närvi-lihase ärritatavuses. Samuti on piimas lapse lihaste arenemiseks ja kasvuks vajalikke valke, mida teistes jookides ei leidu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles