Milline on olnud suve meeleolukaim kultuurisündmus?

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtu vene avangardiga. Suupisted Bonapartelt.
Õhtu vene avangardiga. Suupisted Bonapartelt. Foto: Kumu

Kirjuta meile, milline on olnud Sinu meeleolukaim kultuurisündmus sel suvel, ja võid võita eksklusiivse kutse kahele Kumusse õhtule vene avangardiga. Pärast Pavel Filonovi näitust jätkub õhtu Kumu kohvikus, kus ajastutruu muusika saatel saab nautida venepäraseid suupisteid Bonapartelt.

Õhtu vene avangardiga «Pavel Filonov. Vene avangard ja järgnenu» leiab Kumu kunstimuuseumis aset üheksal korral augustis ja septembris. Üritus viib külastaja giidi juhtimisel 20. sajandi esimese poole vene avangardi emotsioonide ja traagika radadele.

Naine24.ee jagab välja kaks komplekti kutseid kahele 18. augustil kell 17 algavale üritusele.

Loosimisest osavõtmiseks kirjuta meile, milline on olnud meeldejäävaim kultuuriüritus Sinu jaoks sel suvel ja miks. Avalda arvamust siinse loo kommentaariumis või saada oma vastus aadressil naine@postimees.ee, teemaks Näitus.

Loosimisest osavõtmiseks lisa kommenteerides kindlasti e-posti aadress, mis nähtav vaid toimetusele, e-kirja saates palume lisada telefoninumber.  Vastuseid ootame 16. augusti varahommikuni, võitjad selguvad sama päeva lõunaks!

Õhtu vene avangardiga

Eksklusiivne näitus põhineb Riikliku Vene Muuseumi kogudel ja avab 20. sajandi esimese poole vene kunstis toimunud keerulisi, põnevaid ja vastuolulisi protsesse. Näitus keskendub kuni 1980. aastani põlu all olnud vene avangardkunstniku Pavel Filonovi (1883–1941) loomingule.

Filonovi teoseid täiendavad Kasimir Malevitši, Vassili Kandinsky ja teiste avangardi suurkujude teosed. Kontrastina näeb ka sotsrealistlikke teoseid, muuhulgas Stalini õukonnakunstniku Isaak Brodski maale.

Pärast ekskursiooni jätkub õhtu Kumu kohvikus, kus ajastutruu muusika saatel saab nautida venepäraseid suupisteid, kanget musta teed ning soovi korral ka pitsi viina. Valju Kasuk esitab viiulil ja akordionil Filonovi kaasaegsete autorite palasid.

Bonaparte poolt pakutavasse menüüsse kuuluvad tatrajahust pliinid kalamarja ja hapukoorega, mustal leival heeringas sinepi-mee kastmes serveeritud marineeritud sibulaga ja pavlova kook värskete marjadega.

Loe lähemalt näitusest ja Pavel Filonovist KUMU kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles