Ütle sõna sekka: kas sul on liiga palju asju?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Argo Ideon kirjutab tänases Postimehes, et see on lihtsalt kohutav, kui palju üks inimene jõuab oma elamisse igasugust träni koguda. «Sest asjad on väga salakavalad ja jõuavad kohale justkui möödaminnes. Nad riputavad end kilekotis su käe otsa, nahistavad seljakotis ja hiilivad pappkarbis üle ukseläve,» kirjutab Ideon.

Ta tunnistab, et on ka täiesti vajalikke ja otstarbekaid asju, kuid et ühel hetkel võib siiski kohale jõuda, et 90 protsenti koju kogunenud tränist pole keegi kümme aastat näpuotsaga puutunud ja järelikult pole seda vaja. Ja siis suurem vaev - sorteerimine - alles algab.

Miks me siis ennast ometi nii paljude ebavajalike asjadega koormame, kui isegi neist lahtisaamine omakorda suureks vaevaks osutub?

Hea lugeja, mida arvad Sina?

Kas ka Sinul koguneb liialt palju mõttetut träni? Mida eelkõige? Milliseid oste oled hiljem kõige rohkem kahetsenud? Kui tihti oma kappide-sahtlite sisu sorteerid ja mida ebavajalike asjadega peale hakkad? Ning kas elukohta vahetades oled võtnud kõik kaasa või eelistad pigem sorteerimistöö eelnevalt ära teha ja üleliigse ära visata?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles