Südantlõhestav: 73 aastat ühiseid jõule sai abielupaari jaoks kurva lõpu (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herberti ja Audrey hüvastijätt
Herberti ja Audrey hüvastijätt Foto: Dianne Phillips / Facebook

Kanadas Brunswickis elavad Herbert ja Audrey Goodline pidid sel nädalal pisarad silmis teineteisega hüvasti jätma, kuna ametnikud otsustasid, et Herbert tuleb ümber kolida teise hooldushaiglasse. Paari jaoks tähendab see aga, et pärast 73 aastat ühiseid jõule on nad sunnitud pühad lahus veetma.

Paari tütar pööras asjale tähelepanu oma Facebooki-postituses, mis puudutas tuhandete inimeste südameid. Herbert ja Audrey on koos olnud 73 aastat, sellest abielus 69. Nad jagasid ühist hooldushaiglat, kuid ametnikud otsustasid vahetult enne pühi Herberti teise haiglasse liigutada, kuna mees vajab tänu süvenevale dementsusele erihoolt.

Dianne Phillips, nende tütar, ei saa aru, miks aga on süsteem nii vigane ning miks ei oleks võidud asjaga oodata pärast jõule. Paar on viimased kolm aastat elanud Victoria Villa erihooldekodus Perth-Andoveris, kuid pärast viimatist tervisekontrolli otsustati, et 91-aastase Herberti dementsus on liiga sügav ja ta vajab erihoolt.

Esmaspäeval tuligi talle buss järele, Dianne'i oli asjast teavitatud möödunud reedel. Pärast pisararohket hüvastijättu seisis Audrey aknal ning vaatas, kuidas tema eluarmastus lahkub. «Meie jaoks on jõulud tühistatud,» ütles Audrey. «Need on kõige hullemad jõulud, mis meil iialgi olnud on. Miks nad poleks ometi võinud oodata asjaga pärast pühi...»

«Mu vanemad on koos olnud 73 aastat ning jagavad ikka veel voodit. Ma tunnen, et inimesed peavad teadma, kui vigane on meie süsteem,» kirjutas Dianne Facebookis. «Ma kirjeldaks seda kahe sõnaga: ebaeetiline ja julm. Selline asi ei tohiks kunagi ühegi inimesega juhtuda.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles