Kes teaks toitumisest paremini kui need, kes on seda põhjalikult õppinud? Siin on neilt neli tarkusetera, millest tasub kõigil eeskuju võtta.
Tervislikke söömisharjumusi, mis tasub toitumisnõustajatelt üle võtta
Oprah uuris tunnustatud toitumisnõustajatelt, milliseid põhimõtteid nad süües jälgivad, et mitte kaalus liigselt juurde võtta.
Nad arvestavad, mida on enne söönud
Tänapäeval on raske leida toitumisnõustajat, kes ei plaaniks oma toidukordi ette. Blaire Newhard püüab aga olla paindlik ja võtab enne õhtusööki juba aegsasti oma kaasaga ühendust, et läbi arutada, mida kumbki päeva jooksul teinud ja söönud on. Kas nad tegid trenni või istusid päev läbi laua taga, sõid kolleegi sünnipäeva puhul torti või said vaid näksides suurema nälja kustutatud? Alles siis on nad kindlad, kas saavad süüa suurt praadi või teevad salatit pošeeritud munaga.
Nad alustavad iga einet puu- või köögiviljadega
Kristen Smith on veendunud, et üks toidugrupp on teistest kõige tähtsam. Iga toidukorda alustab ta kas puuvilja või köögiviljade söömisest kahel põhjusel. Esiteks saab nii kindel olla, et kõht ei ole pärast vitamiini- ja mineraalirikka toidu söömiseks liiga täis. Teiseks on nendes toitudes enamasti ka rohkem kiudaineid, tänu millele täidavad need hästi kõhtu ja ta sööb ülejäänud toitu vähem.
Nad ei söö kunagi ekraanide taga
Telerit vaadates on lihtne üle süüa, sest hajameelsusest ei pane keha märguandeid nii hästi tähele. Kristen Smith teab, et see on oluline ka hilisema näksimise vältimiseks, sest need asjad on omavahel seotud. Seetõttu paneb ta söömise ajaks isegi telefoni kõrvale, sulgeb arvuti ja naudib aeglaselt oma toitu.
Nad asendavad toiduaineid tervislikemate alternatiivide vastu
Blaire Newhard vahetas Kreeka jogurti hapukoore vastu välja juba aastaid tagasi ja on endale kindlaks jäänud. Vähendatud rasvasisaldusega Kreeka jogurtis on vähem kolesterooli, küllastunud rasvu ja kaloreid kui hapukoores ning sel on mõnus kreemjas tekstuur. Samamoodi saab nuudlid asendada suvikõrvitsaribadega ja riisi lillkapsaga. Jää endale kindlaks ja mõne aja pärast kujuneb sellest harjumus.