Vali oma suvised treeningud kehatüübi järgi

Naine
Copy
Foto: Panther Media/Scanpix

Mõnel inimesel on selline keha, mis on teatud spordialadeks justkui loodud - tugevad õlad ujumiseks, sihvakas kehaehitus iluvõimlemiseks, pikkus korvpalli mängimiseks. Kui sulle ei ole selliseid silmnähtavaid omadusi antud, ei tähenda see siiski, et sa su keha oleks loodud laua taga istumiseks või diivanil pikutamiseks.

Kui sa ei ole enda jaoks sobivat treeningut leidnud, tasub ehk oma keha kriitilise pilguga üle mõõta ja mõelda, milline on selle loomulik kuju. Ära ürita end iga hinna eest muuta, vaid leia trenn, mis võiks sulle kõige paremini sobida juba olemasoleva põhjal. Verily uuris professionaalidelt, millise kehaehitusega erinevad treeningud sobivad.

Ristkülik - Pilates

Need, kel on umbes sama lai büst, vöökoht ja puusad, võiksid proovida Pilatest. Pilatese abil saab hästi treenida süvalihaseid ja arendada stabiilsust. Selle abil saad tugevamaks, parema lihastoonuse, rühi ja painduvuse. Pilatese trennis käimine aitab stressi vähendada ja leevendab kroonilisi valusid. 

Lisaks tasub proovida HIITi ja dünaamilist venitamist. 

Liivakell - jooksmine

Neil, kelle büsti ja puusade vahe on kenas proportsioonis, võiksid proovida jooksmist. Jooksmine sobib liivakella-kehatüübile hästi seetõttu, et tõstab jalgade toonust ning teeb puusad ja istmiku veidi saledamaks. Koormust saab lisada sprintide ja mäkkejooksuga.

Samuti tasub proovida ujumist ja CrossFiti.

Pirn - kikkpoks

Need, kelle puusad ja reied on keha laiem osa, on enamasti teistest paindlikumad. Kikkpoksis on puusade painduvus väga oluline. Kükid ja jalalöögid aitavad lisada jalgadele toonust, kiire ülakehatöö teeb ka käed tugevaks. 

Lisaks võiksid proovida ronimist.

Süda - jooga

Südamekujulise kehatüübi puhul on büst ja õlad laiemad kui puusad, mistõttu on sul ilmselt ülakehas ka rohkem jõudu kui paljudel teistel naistel. Oma keharaskuse hoidmine tuleb kasuks joogas, kus saad ka kere süvalihased ja selja tugevamaks voolida. Jooga parandab tasakaalu ja kehatunnetust ning teeb sind paindlikumaks.

Peale selle võiks sulle ka sobida Barre treening.

Sõbranna avaldas loo esmakordselt 2. mail 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles