Teeme elukaaslasega koos väga palju kodus süüa ja nimekiri erinevatest roogadest on päris pikk. Nädalavahetusehommikutel on mu vaieldamatu lemmik kikerherneomlett brokoli, seente ja sibulaga või pannkoogid ämma koduse moosiga. Lemmikõhtusöökidest tuleb esimesena meelde avokaadorisotto. Viimane šedööver, millest pidin end sõna otseses mõttes lõhki sööma, oli elukaaslase tehtud kartulipüree ise korjatud kukeseente ja sibula kastmega. Magustoitudest teeme sagedamini pehme piparkoogi kooki tumeda šokolaadi glasuuriga või banaani-maapähkli jäätist.
Kas tänapäeva Eestis on keeruline olla vegan?
See ilmselt oleneb sellest, millise mätta otsast vaadata. Mäletan, et kui veganlusega alustasime, siis tundus küll esimestel päevadel ja nädalatel, et mitte midagi ei ole süüa, sest igal pool on midagi loomset sees. Ka sellistes toitudes, kus seda üldse oodata ei oska. Sellest ehmatusest saab aga kiiresti üle, sest tegelikult on taimse toidu valik väga suur. Lisaks on areng selles sektoris olnud väga kiire. Eestis on juba mitu restorani, mis pakuvad ainult vegantoitu ning enamikes kaasaegsetes restoranides on ka valik taimseid pearoogasid. Kui meie alles esimesi vegansamme tegime, siis pidi ikka palju ise küpsetama, sest valmistoite poest võtta ei olnud. Täna on valik suur – taimsetest piimadest, pasteetidest, juustudest, vorstidest, koorejäätisteni välja. Enam ei ole ka olukorda, kus mingis kaubagrupis oligi üks toode ja kui seda tahtsid, siis valikut ei olnud. Praegu on näiteks jäätiseid julgelt rohkem kui kümmet eri sorti. Seega kindlasti ei ole keeruline Eestis vegan olla ja iga päevaga läheb see järjest lihtsamaks.