Kõige parem oleks muidugi ise süüa teha, et oleks täpne ülevaade kõigest, mis suhu satub. Ühel või teisel põhjusel pole see alati võimalik ja isegi kui valikus ei ole peen restoran vaid pigem söökla, tuleb mõnikord tellida toitu, mille on kokku pannud keegi teine, keda sinu figuuriprobleemid ei huvita. Kui sa oled väljas söömise ohtudest paremini teadlik, oskad endale ka kergemini kindlaks jääda ja süüa isegi restoranis nii, et kaal langeks, kirjutab Hello Healthy.
Kui su eemärgiks on maha võtta, võiksid endale lõunasöögi tööle kaasa võtta ja väljas süüa vaid kuni kaks korda nädalas. Söögikohas on väga raske teha tervislikke valikuid, mistõttu võiksid seda pigem vältida. Kui see pole võimalik, võta arvesse, mis võib sind seejuures alt vedada.
1. Selleks ajaks, kui toit nina alla jõuab, on sul juba hundinälg. Enamasti otsustatakse välja sööma minna siis, kui kõht on väga tühi. Tihti eelistataksegi sel põhjusel kiirtoitu, sest kes siis veel enam toidu tellimisele tahab aega kulutada. Suure näljaga vohmitakse toit kiiresti sisse ja pidu läbi. Tellimise korral süveneb näljatunne oodates veelgi suuremaks ja väga raske on rahulikult mõelda sellele, mida ja kui palju oleks tegelikult mõistlik süüa.
Võiks arvata, et kui söömisele on eelnenud piinarikas nälgimine, siis tohibki endale rohkem lubada, kuid enamasti ei piirduta siis paari lisasuutäiega ning süüakse kõvasti rohkem kui keha vajab. Kui sa tead juba ette, et lähed õhtul välja sööma, siis ära paastu, vaid söö kindlatel kellaaegadel nii nagu ka tavaliselt, et söögikohta jõudes ei varjutaks näljatunne kainet mõtlemist. Lase näljatundel tekkida, kuid ära lase seda liiga suureks, et see hakkaks mõjutama toidueelistusi. Vajadusel söö enne minekut peotäis mandleid või väikese banaani.