Kuidas kahe minutiga enesetunnet parandada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsad venitusharjutused võivad kiirelt pingeid leevendada.
Lihtsad venitusharjutused võivad kiirelt pingeid leevendada. Foto: SCANPIX

Painavate valude ja pingete kiireks leevenduseks on lihtsad harjutused.

AolHealth.com tõi välja kuus tervisemuret ja nende lahendused.

Stress

Pilatese treeneri Brooke Sileri sõnul on parim lahendus hingamine. Sule silmad ja hinga sügavalt läbi nina sisse. Hoia viis sekundit ning hinga kümneni lugedes läbi nina välja. Korda seda kahe minuti kestel – hingamine aitab rahuneda.

Pinges õlad

Sileri nipp: seisa seljaga vastu seina, kannad koos ja käed külgedel. Lasku aeglaselt ülakehaga põranda suunas, käed lõdvestatud, kuni ripud vabalt. Õlgadest pinge vabastamiseks tee kätega kaheksa ringi ühes suunas ja siis kaheksa ringi vastupidises suunas ning rullu aeglaselt tagasi püstiasendisse.

Valu alaseljas

Proovi järgmist tehnikat: lama selili, jalad välja sirutatud ja käed külgedel. Tõmba õrnalt parem põlv vastu rinda, hoides kätega reie tagant kinni. Vabasta jalg ning painuta paremat põlve üle keha nii kaugele vasakule kui suudad, samal ajal hoia õlad vastu maad ja käed T-kujuliselt. Vaheta jalga ning korda venitust, tee harjutust mõlema jalaga kaks korda.

Peavalu

Kiropraktik Drew DeManni sõnul on peavalu põhjuseks sageli pinges kael. Leevenduseks hoia parem käsi küljel ja kalluta pead vasaku õla suunas ning aita venitusele, vasaku käega pead õrnalt tõmmates, kaasa. Hoia asendit 30 sekundit – tee harjutust mõlemale küljele kaks korda.

Energiapuudus

Joogatreener Mandy Ingber soovitab «silla» asendit, mis laiendab kopse nii, et ajus ja lihastes ringleks rohkem hapnikku. Lama selili, põlved kõverdatud ja kannad täpselt põlvede all. Tõsta puusi, haarates kätega altpoolt selga. Hoia asendit 30 sekundit ja hinga aeglaselt.

Puusad on autoga sõitmisest kanged

DeManni sõnul võib tundidepikkune rooli taga istumine põhjustada puusa- ja jalavalu. Tee väike peatus: seisa parema küljega auto suunas ning toeta käsi õlgade kõrgusele vastu autot. Rista parem jalg vasaku taha, kuid hoia tallad maas ning kalluta puusi auto suunas – peaksid tundma venitust. Hoia asendit 30 sekundit ja korda teise küljega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles