Aleksander Sünter krohvib lastega koos seinu ja vaatab multikaid

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oorti laulja ja pillimees Aleksander Günter.
Oorti laulja ja pillimees Aleksander Günter. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Regirokkar, ansambli Oort laulja ja pillimängija Aleksander Sünter on ajapikku õppinud nautima väikseid hetki, näiteks lastega nende lemmikmultifilmide vaatamist, võib lugeda ajakirja Pere ja Kodu novembrinumbrist.

Aleksander Sünteri peres kasvab kolm last vanuses kolm kuni seitse aastat ja tegemist on nendega üksjagu.

Vahel teevad põnnid isale ettepaneku vibu ehitamiseks, teinekord paluvad abi jälle katkise mänguasja parandamisel ning vastu vaielda oleks seejuures üsna keeruline, kui laps pistab samas kruvikeeraja kätte.

Kõige põnevamad on lastele ikka need mängud, mis suurtele inimestele on päris töö - näiteks nägi ükskord seina krohvimine välja nii, et kõigil neljal olid kellud käes ja pärast tuli pereisal kõik uuesti üle krohvida.

Ühised hetked lastega õpetavad tema hinnangul kannatlikkust ja seda, et elu tuleb võtta nii, nagu ta on. «Mõtlesin, et kui nende katsetusi välja ei kannataks ja ütleks: «Mine õue, mängi oma asjadega,» siis ilmselt mõne aasta pärast, kui last appi palun, saan kuulda: «Meie siin tegeleme oma asjadega, tegele sina omadega,»» ütles ta intervjuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles