Neli lihtsamat harjutust, mille abil end kätekõverdusteks ette valmistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätekõverdused
Kätekõverdused Foto: SCANPIX

Algajal tervisesportlasel võivad käia tavalised kätekõverdused esialgu üle jõu. Kätekõverdused on suurepärased harjutused, sest panevad tööle peaaegu kogu keha, kuid samal põhjusel on need ka nii rasked.

Tipptreener Jessica Smith näitab videos ette neli kergemat harjutust, mille abil end täiskätekõverdusteks tugevamaks treenida. Tasapisi harjutades kogud jaksu ja kogemust, et viimaks kätekõverdustega hakkama saada. Vaata õiget kehahoiakut lähemalt videost!

Kätekõverdused seina najal. Enne järgmise harjutuse kallale asumist võiksid esiteks sellega hakkama saada nii, et suudaksid teha 15 kordusega kolm seeriat. 

Kätekõverdusel kallakul. Enne järgmise harjutuse proovimist võiksid end mugavalt tunda läbides 10-12 kordusega kolm seeriat. Toeta käsi mingil kõrgemal asetseval pinnal - kas toolil või diivani äärel, jalad hoia tavapärasest rohkem harkis.

Kätekõverdused «neljal jalal». Enne viimase ettevalmistava harjutuse proovimist harjuta seda täiuseni 10-12 kordusega kolm seeriat. Selle harjutuse puhul on oluline, et kere käiks otse ülalt alla.

Kätekõverdused põlvili. Kõige levinum kätekõverdusteks ettevalmistav harjutus on ka kõige raskem. Kui saad veatult hakkama 10-12 kordusega kolme seeriaga, lisa treeningu lõppu mõni täikätekõverdus toetudes varvastel. Täiskätekõverdustele üleminekuks võid teha alustuseks ka nii palju kätekõverdusi kuni suudad ja siis põlvedele üle minna, et seeria lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles