Ligi pooled lahutanutest kahetsevad hiljem oma otsust

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamasi ei lahuta keegi kerge südamega. Abielu lõpetamiseks peab olema mõjuv põhjus. Sellele vaatamata selgus värske uuringuga, et koguni 50 protsenti lahutanutest kahetseb hiljem lahkuminekut.

Uurijad leidsid, et kui esialgne maru on vaibunud, hakkab kuni 54 protsenti lahutanutest kõhklema, kas nad ikka tegid õige valiku, sest paljud mõistavad, et armastavad jätkuvalt oma endist abikaasat, vahendab Daily Mail.

Mõne lahutanu jaoks on olnud kahetsus nii suur, et nad on otsustanud uuesti proovida. 21 protsenti lahutanutest ongi siiani koos.

2000 osalisega Briti uuringu kõneisik selgitas, et lahutus on väga suur samm, aga mõnikord nõutakse seda tüli käigus ja ei mõelda oma soovi väga tõsiselt. Kui hiljem maha rahunetakse, on juba hilja ja öeldut ei saa tagasi võtta.

Uuringus osalenute sõnul hakkas üks viiendik neist oma ostust kahetsema juba kohe, 19 protsenti neist mõistis oma eksitust umbes nädal aega hiljem. Umbes 10 protsenti vastanutest hakkas lahetust kahetsema aasta aja pärast.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles