Miks võiks proovida taimetoidudieeti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval eelistavad paljud inimesed taimetoitu. Pole kahtlustki, et liha välja jätmine oma menüüst on kasulik mitmel põhjusel. Kui sa oled siiani taimetoitu pigem vältinud, siis siin on mõned head põhjused, miks võiksid seda kaaluda.

Kaalukaotus

Uuringutega on kindlaks tehtud, et inimestel, kes ei söö liha, on madalam kehamassiindeks kui neil, kes liha söövad, kirjutab healthmeup.com. Lisaks on kindlaks tehtud, et ülekaalulised inimesed, kes söövad taimetoitu, kaotavad rohkem kaalu kui lihasõbrad, hoolimata sellest, et nende menüüs on võrdselt kaloreid.

Parem jume

Taimetoitlaste menüüd järgides sööd rohkem värskeid puu, juur- ja köögivilju ning täisteratooteid, mis on antioksüdante täis. See aitab vähendada vabade radikaalide osakaalu, mis tekitavad vistrikke ja kortse.

Südametervis

Lihas olevad küllastunud rasvad võivad kolesterooli taset tõsta. Kõrge kolesterool suurendab südamehaiguste riski. Taimetoidu eelistamine aitab vähendada küllastunud rasvade osakaalu organismis ja tänu sellele väheneb südamehaiguste risk.

Väiksem diabeedi risk

Üks uuring näitas, et taimetoitu eelistanud inimestel vähenes II tüübi diabeedi, südamerabanduse ja insuldi risk. Uuringus osalejatel, kes ei tarbinud üldse liha, oli madalam vererõhk, veresuhkur ja triglütseriidi tase kui lihasööjatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles