Kavalaid nippe, kuidas pimedal ajal tervist hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talveperioodil võivad haigused ikka ligi tikkuda, kuid neid saab väga lihtsalt vältida.

Üllatus-üllatus: uuringud on tõestanud, et õiged mõtted ja tunded võivad su tervist rohkem hoida kui riiulitäis ravimeid. Seega ära pöördu kohe tablettide poole, vaid keskendu oma vaimsetele võimetele, soovitab Woman's Day.

Naerata! See mõjub hästi su südamele

Naer võib tõepoolest parim ravim olla. Värskes Marylandi ülikoolis läbi viidud uuringus selgus, et korralik naermine suurendab endorfiinide vallandumist, mis omakorda vabastab lämmastikoksiidi. See kemiline ühend võitleb südame veresoonkonnas rakke kahjustavate vabade radikaalidega. Lisaks sellele alandab vaid 10 minutit korralikku naermist päevas südamerabanduse riski.

Ole positiivne, et haigused sinust eemale hoiaks

Pittsburghis asuva Carnegie Melloni ülikooli teadlased selgitasid välja, et positiivse suhtumisega inimesed on harvemini haiged kui negatiivsema hoiakuga inimesed. Pessimism tõstab stressihormooni kortisooli taset, mis võib takistada keha võimet toota haigustega võitlevaid valgeid vereliblesid. Tulemuseks on rakud, mis ei suuda oma tööd korralikult teha ja inimene võib haigestuda.

Parema une jaoks kuula rahulikku muusikat

Rahustava muusika kuulamine parandab une kvaliteeti väidetavalt lausa 35 protsenti. Klassikaline muusika ja näiteks jazz on eriti tõhusad, et vähendada stressihormooni taset, aeglustada südametööd ja parandada hingamismustreid. Kõik need asjad kokku tagavad sügavama ja noorendavama une.

Menstruatsioonivaludega aitab võidelda kaunite kohtade kujutamine

Teadlased on kindlaks teinud, et kaunite paikade visualiseerimine võib aidata menstruatsioonist tingitud ebameeldivate sümptomitega võidelda. Näiteks on kindlaks tehtud, et naised, kes muidu on tõsiselt hädas menstrutatsioonivaludega, kogevad koguni 58 protsenti vähem ebameeldivaid sümptomeid, kui nad oskavad stressivähendavaid harjutusi. Stressihormoonid võivad pidurdada loomulikke protsesse, seega võib lõõgastumise suurendamine tervist parandada.

Kui sul on probleeme kõrge vererõhuga, hinga sügavalt

Oled kurnatud ja väsinud? Kui koged stressi, hakkab keha vallandama hormoone, mis tõstavad vererõhku. Kuid aeglane ja sügav hingamine - või ka ühe sõna rahulikult kordamine - 10 minuti vältel aitab vererõhku alandada.

Seljata depressioon laulmise abil

Laulmine vähendab stressihormooni taset. Laulmise ajal - eriti kui laulus on rõõmsad sõnad või fraasid - vallanduvad endorfiinid ja serotoniin, mis muudavad tuju kiirelt paremaks. Laulmine aitab kiirelt ka kurbusest üle saada, sest viib mõtted mujale. Ja sa ei pea muretsema sellepärast, et sa ei pea viisi või ei tea õigeid sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles