Abielu on vaid edukatele ja intelligentsetele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

1950ndatel oli naiste keskmine vanus abiellumiseks 20 ja meestel 23. Täna abielluvad naised keskmiselt 27 ja mehed 29-aastaselt.

Abielu on paljuski juba muutunud ja muutub veelgi. Näiteks abiellutakse tänapäeval vähem kui varemalt. 1920. aastal abiellus üle 90 protsendi naistest, tänaseks on see protsent langenud 31-le, kirjutab HowAboutWe.

Seega tundub, et naised kas kaotavad usku või huvi abielu vastu. Tundub ka, et abielu on tänaseks saanud millekski, mis on mõeldud vaid intelligentsetele ja edukatele inimestele. Värske uuring näitas, et 60 protsenti kõrgharidusega naistest on abielus, võrreldes alla 50 protsendi naistega, kel on kas keskharidus või sellest madalam haridustase.

On tõestatud ka see, et sarnase haridusliku tausta või sarnase ametiga inimesi tõmbab rohkem üksteise poole. Enam ei abiellu tegevjuhid sekretäridega. Tegevjuht abiellub tegevjuhiga ja sekretär abiellub sekretäriga.

Kõik need faktid näitavad, et tänapäeval suhtutakse abiellumisse tõsisemalt. Inimesed ootavad kauem, et abielluda. Rohkem käiakse erinevate inimestega väljas, et leida inimest, kellega leidub ühiseid huvisid ja kel oleks sarnane taust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles