Mehe guugeldamine enne kohtingut võib tappa romantika

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Mõne põneva inimesega kohtudes on tema guugeldamine tavaline. Kui kas tegelikult on tark idee uurida kuti tausta, kellega sa kohtingule lähed?

Vanasti kulus mitmeid kohtinguid selleks, et oma silmarõõmust rohkem teada saada. Tänapäeval eelneb juba esimesele kohtingule põhjalik eeltöö, mida võiks lausa «eelkohtamiseks» nimetada, kirjutab Glamour.

Mõned naised leiavad, et see aitab neil aega kokku hoida. Selle asemel, et käia mitmel kohtingul ja alles siis mõista, et teid ei seo miski, annab Facebooki profiil või Twitteri postitused juba inimesest mingi pildi. Samuti võid sealt teada saada asju, mille kohta esialgu piinlik küsida oleks.

Kuid just koosveedetud aeg on see, mis aitab arendada päris suhet. New Yorgi kosjasobitaja Amy Van Doran ütleb, et liigne informatsioon ei tee head, sest me analüüsime asja liialt ning ei keskendu koos veedetud hetkel. Kuid tõeliselt armuda saab vaid koosveedetud hetkele keskendudes.

Jah, taustakontroll aitab välistada kohtingud meestega, kellega sul midagi ühist pole, kuid samas võid sa nõnda enda jaoks välistada ka mehe, kellega sa tegelikult suurepäraselt kokku sobiksid. Meeste tausta uurimine muutub rohkem šoppamise sarnaseks, kus elimineerid võimalikke uusi tutvusi naeruväärsete detailide alusel. Mees ei ole kleit!

Ühe USA uuringu kohaselt jätab 49 protsenti naistest mehega esimesele kohtingule minemata kui avastab internetis midagi kahtlast. Psühholoogiadoktor Eli J. Finkeli sõnul ei ole võimalik vaid taustainfot vaadates otsustada, kas teil tekib side või ei.

Ekspertide sõnul on suur vahe, kas avastad enda jaoks vastandliku teadmise internetist või räägib ta seda sulle ise. Silmast silma vestlusel määrab see, kuidas ta neist asjust räägib, milline on tema näoilme, kehakeel ja hääletoon.

Läheduse tekkimiseks on vaja kontakti, sest just silma vaatamine, omavaheline usalduslik vestlus ja üksteise puudutamine vallandab ajus ainet, mis vähendab närvilisust ja laseb sul end lõdvemaks lasta. Kedagi internetis guugeldades hormoone ei vallandu. Me vaatame fakte, mõtleme ratsionaalselt, ei suuda me kunagi armuda. Me võime arvata, et teame, millist meest me vajame, kuid tegelikult võib selguda, et mõnest hoopis teistsuguste omadustega mehest võib saada sinu pikaajaline suhe. Ja see saab juhtuda vaid siis kui lased endal armuda.

Guugelda ka iseend ja mõtle, mis mulje sina mehele jätta võiksid. See aitab sul mõista, et mitte kõik pole perfektsed ja, et ka sinu Facebooki konto ei näita sinu terviklikku mitmekülgsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles