Getter Jaani elu Tartus: pikad proovipäevad kaovad öösse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtud Emajõe kallastel: Getter Jaani pika päeva vaiksed minutid iseendaga.
Õhtud Emajõe kallastel: Getter Jaani pika päeva vaiksed minutid iseendaga. Foto: Kristjan Teedema

Getter Jaanist (20) on mõneks ajaks saanud tartlane. Kahe nädala pärast astub ta Vanemuise lavale maailmakuulsa muusikali «Grease» naispeaosalisena. Huvitav, milleks pikkadel proovipäevadel veel aega jääb?

Kell 8.00. Avan Tartus Vanemuise külalistemaja toas silmad ning esimese asjana võtan kardinast kinni ja piilun välja, lootes näha päikest – ja seal ta ongi. Paistab ja särab see meeletu energia!

Muidugi on iga söögikord oluline, aga kõige tähtsamaks pean hommikueinet. Tänane hommik algab päris huvitavalt. Avan külmkapi ning vastu vaatavad Tallinna peenleib ja palju-palju kollaseid tomateid. Pean tunnistama, et nendest jääb väheks, aga tean, et Vanemuise sööklas ootab mind puder murakamoosiga.

Hommikused toimetused tehtud, seangi sammud teatrisse. Tee Vanemuisesse on igahommikune jalutuskäik, kus esimese asjana võtan kotist telefoni ja helistan oma pereliikmetele. Nende hääl annab mulle terveks päevaks energia ja positiivsuse kätte.

9.30. Aeg on panna mikker peale ja vaim valmis muusikali «Grease» bändiprooviks. Uskumatu mõelda, et peagi koputab ka esietendus uksele – aeg lendab! Need, kellega koos muusikali teeme, on lihtsalt imelised. Oleme nagu üks suur pere. Tõesti, on sõnulkirjeldamatu olla koos inimestega, kes naudivad ja teevad asju kogu südamest.

14.00. Proov saab 45 minutit varem läbi ning meil on kindel plaan Kethi [Uibomägi] ja Meribeliga [Müürsepp] jooksma minna. Nii ilusa ilmaga oleks patt sees passida ja lindi peal joosta. Jooksu lõppedes külastab meid mõnus vihmasadu, kuid ega see meid sugugi morjenda, pigem paneb meid veel enam särama

15.00. Pärast pikka töökat päeva olen näljane kui hunt. Tartus asub üks eriti tore juustupood, kus leidub maitseid, ma arvan, et kõigile. Saan ka tunda, kui raske üks suur juustukera on. Ja see, mis mulle sülle antakse, on umbes kümme kilo. Ostan virsikujuustu. Selle järelmaik ongi puhas virsik. Ega muidugi üksnes juustutükist kõhtu täis ei saa. Lähen Rimi toidupoodi, kus võtan kõike head ja paremat. Kevadel on suur isu juurviljade ja puuviljade järele.

Proovini jääb veel küllalt aega ning tunnen pärast söömist justkui pingelangust. Tunnen, et on õige aeg silmad veidikeseks kinni panna.

18.00. Seekord on vaim valmis pandud tantsuprooviks.

21.00. Tänaseks on proovid lõppenud. Mul on komme iga päev pärast õhtust proovi jõe äärde jalutama minna ja võtta lihtsalt aega iseendale. Tartu on heade mõtete ja tegude linn, annab rahu südamesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles