Kümme lihtsat ja tervislikku harjumust, mis võiksid kinnistuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tunned, et su elustiil vajaks tervislikku süsti? Portaal Yahoo! Shine toob välja kümme lihtsat ja tervislikku harjumust, millega võiksid end harjutada.

Treeni nädala jooksul 150 minutit. Kas valid 50-minutilise treeningu kolmel korral nädalas või teed viiel korral 30-minutilise trenni, 150 minutit nädalas on minimaalne soovituslik trenniaeg, et hoida oma süda ja keha heas vormis.

Valmista igal õhtul süüa. Kodune toit on tervislikum ja pealegi on õhtusöök hea aeg, mil perega oma päevaseid tegemisi arutada.

Võta eesmärgiks iga päev vett juua. Organism vajab vedelikku, seega pea iga päev meeles vett juua.

Joo rohelist teed. Iga kruusitäiega kiirendad ainevahetust ja hoiad eemale haiguseid.

Söö igal hommikul tervislik hommikusöök. Kui tahad, et su lapsed hommikul putru sööks, söö sama ka ise ja ole neile heaks ning tervislikuks eeskujuks.

Venita. Kui tahad, et su keha oleks paindlikum ja soovid leevendada valusid, tee kolmel hommikul kiireid, kuid õrnu venitusharjutusi, enne kui asud oma päevatoimetuste kallale.

Söö lõunaks salatit. See aitab kaalulangetusele kaasa ja annab sulle vajalikud toitained, et püsida tervislikuna.

Tee paus. Võta aega, et stressi maandada ja nädalas paaril päeval lõõgastuda.

Loobu tühjadest kaloritest, mille saad alkohoolsetest jookidest. Kui armastad õhtuti baarides käia, piirdu ühe madala kalorisisaldusega joogiga ning pärast seda telli limonaadi või vett.

Maga rohkem. Kui magad rohkem, on sul rohkem energiat, immuunsüsteem on tugevam ning kaotad ka kaalus. Ürita igal ööl vähemalt seitse tundi magada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles