Kust leiab Liis Lemsalu ideid oma muusikale?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lemsalu
Liis Lemsalu Foto: Maiken Staak

Kristina Herodes kirjutab raamatus «Jumestusjutud» sellest, kuidas Liis Lemsalu looduses jõudu kogub.

Imekaunis laulja ja laulukirjutaja Liis Lemsalu on rahulik natuur, kuid temas pulbitsev sära lööb kohe lõkkele, kui kõnelda teemast, mida ta kirglikult armastab. Need võivad olla üsna ootamatud teemad.

«Minu parim aeg on see, kui kõnnin rabas, kohe pikalt. Ma vajan liikumist – see on vist veres lihtsalt, mu ema ja isa on mõlemad hästi sportlikud. Nii hea kerge on olla ja kui palju häid mõtteid seal rabas alati mind ootab,» selgitab ta silmade põledes.

Imestama paneb vaid see, miks niipalju noori seda imet linna baarides-lokaalides otsib, kui kõik on tegelikult looduses olemas? Liisi lähedus loodusega annab talle avara maailmataju. Samavõrra hasarti läheb ta muusikast, jutustades uuest laulust, mille äsja kirjutas. «Muusika on nii loomulik mu elus, ma isegi otsi seda, see lihtsalt on minu sees olemas.» Loominguks vajaliku värske pilgu, kerguse ja tõuke saab meie säravaim noor laulja just oma rabaretkedelt.

Võrratut Liis Lemsalut võib kohata ka Reet Härmati ja Kristina Herodese raamatu «Jumestusjutud» esitlusel, mis toimub Solarise Keskuse Apollos, 5. detsembril kell 17.00.  Kohapeal saab nautida lõbusaid lugusid raamatu sünnist, teada nii mõnegi profimeigi saladusi ja jagatakse tegijate autogramme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles