Hoia talvel oma nahka õigesti toitudes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Külm talveõhk, vähene päikesevalgus ja kuiv toaõhk võivad su naha tuksi keerata. Kui sulle tundub, et kaunis suvine jume on kadunud, siis ära muretse.

Hea uudis on see, et õigesti toitudes saad oma naha kolme nädalaga taas korda, kirjutab Daily Mail.

Talvine mure: nahk on kuiv ja aeg-ajalt tekib lööve

Söö rohkem õlist kala, sest selles sisalduvad rasvhapped aitavad vähendada nahaks veekaotust ning hoiavad seda täidlase ja niiskena. See aitab nahka ka külma tuule eest ja keskküttest tuleneva kuiva õhu eest. Võiksid kala süüa kolm korda nädalas.

Talvine mure: tuhm, väsinud jume

E-vitamiini leidub paljudes näokreemides, kuid veelgi parem on seda sisse süüa. Kollased ja oranžikad aedviljad (porgand, mango, paprika jt) sisaldavad karotenoide. Need on antioksüdandid, mille keha muudab E-vitamiiniks, mis kosutab naha alumisi kihte. Parimaks tulemuseks söö neid kaks korda päevas.

Talviste olude pärast võiksid võimalusel süüa ka mustikaid, murakaid ja tumedaid viinamarju. Ka punases veinis on antotsüaniine, mis tugevdavad nahas kollageenikiude. Talvel saab päevavalgusest vähem D-vitamiini, mistõttu on veelgi olulisem, et sööksid toitusid, kus seda leidub.

Talvine mure: kahvatu ja rabe nahk

Talvel võib tunduda, et nahk on väga pingul. Taasta selle vetruvus, söö parapähkleid. Piisab, kui sööd ühe või kaks parapähklit päevas, sest neis on väga palju seleeni, mis taastab naha noorusliku elastsuse ja vähendab ka päikesekahjustusi. Kui sul on pähklite vastu allergia, siis seleeni leidub veel näiteks kalkunis, kanas ja munas.

Talvine mure: kestendav nahk

Söö rohkem B-vitamiini, mis reguleerib naharakkude uuenemist. Seda leidub palju tumerohelistes aedviljades (spargelkapsas ja lehtkapsas).

Talvine mure: vistrikud

Ära lohuta end toiduga, sest sööd ilmselt liiga palju suhkrut. See tekitabki vistrikke. Magus stimuleerib meeshormooni androgeeni tootmist, mis põhjustab naistel aknet. Söö näiteks mustikaid, mangot ja avokaadot. Purustatud avokaadoga võid teha ka näomaski, see teeb naha pehmeks. Maski võid teha lisaks kiivi, papaia ja ananassi segust. Kanna see otse nahale ja hoia peal kümme minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles