Kes saab lahutuse korral sõbrad endale?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sacnpix

Lahutuse korral on partnerid sunnitud kogu oma vara kaheks jagama. Investeeringutest võlgade ning mööblist koduloomadeni välja. Sageli jääb aga arutamata, kes saab endale sõbrad, kes varem olid ühised.

Sõpradest on palju abi ja tuge just sellisel keerulisel ajal, mis lahutus endaga toob. Sõprade toetus võib suuresti mõjutada seda, kui kiiresti taas jalule saad, kirjutab Huff Post.

Täiuslikus maailmas ei peaks sõbrad pooli valima, kuid paraku selline maailm ei ole. Asja teeb keerulisemaks veel see, et inimestel ei ole sõnaõigust otsustada, milline sõber peaks just nende kõrvale jääma, kuid ometi on väga lihtne sõpru endast eemale peletada.

Sõbrad peavad ise otsustama, kumb teist on neile olulisem ja kellega nad soovivad samaväärselt edasi suhelda. Kuigi sellega võib olla raske leppida (eriti, kui mängus on ka lapsed), siis katsu rahuneda ja anna sõpradele aega.

Kui sõber on otsustanud sulle truuks jääda, siis pead sõpruse ümber hindama, tegema kindlaks, millisesse kategooriasse see jääb ning vastavalt edasi käituma. Järgnev aitab sind selle protsessi juures.

Stabiilne sõber

See on sõber, kellele saad alati kindel olla. Ta on alati sinuga olnud ning lahutus ei ole mingi erand. Piisab sellest, kui sul on kaks sellist sõpra, kellele võid kirjeldada ka kõige inetumaid detaile lahkuminekuprotsessist. Teiste puhul peaksid küsimuste korral piirduma kahe lausega: «Mul on olnud raske, aga saan hakkama. Aitäh, et muretsed.» Seejärel muuda teemat. Mida vähem isiklikke asju sa «ringlema» lased, seda paremini tunned end pikas perspektiivis.

Kriisisõltlane

Sellised parasiidid elavad teiste probleemidest. Miski pole neile parem maiuspala, kui kellegi lahutus. Mida probleemsem lahkuminek, seda rohkem võid enda lähedalt leida kriisisõltlasi. Nende mure sinu pärast ei ole siiras, sest nad kasutavad sind ära vaid selleks, et end oma nahas paremini tunda. Kui oled neist ka sõltuvuses, tunnevad nad end veelgi tähtsamana.

Võlts sõber

Võlts sõber on tuttav, kes hakkab sinuga lahutuse ajal sõbrustama, et pakkuda endale meelelahutust. Lahutusega kaasnevad mahlakad lood, mida sa ei tohiks neile tegelikult usaldada, sest nad on reetlikud. Kriisisõltlane on võimeline sinuga väga pikalt koos olema ja su kurtmisi kuulama, sest see teebki tal tuju heaks, kuid võlts sõber tahab kõigest mahlakaid detaile, et lipata neid kohe edasi rääkima.

Nähtamatu sõber

Nähtamatu on see sõber, keda varem pidasid enda heaks sõbraks, kuid kes nüüd on haihtunud. Sõprade kaotust võib olla nüüd väga raske taluda. Võid eeldada, et sellised sõbrad hoiavad nüüd eksi poole, kuid võid seda ka pelgalt ette kujutada. Kui sõber hoiab eemale, siis võib see tõesti olla seotud su lahutusega, kuid ei pruugi. Ära tee oma lahutusest elu keskpunkti. Võid proovida temaga ühendust võtta, kuid kui ta seda ei soovi, siis ära kurvasta. Sõbrad tulevad ja lähevad.

Elu ongi muutlik ja mõnikord on parem teatud sõpradest lahti lasta. Kuid ära unusta, et elumuutused toovad ka uusi sõpru.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles