Kuus asja, mida sa oma elus muuta ei saa, isegi kui tahaksid

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõningaid asju elus muuta ei saa. Mõtle järele, kas tahaksidki neid muuta või allud teiste mõjule?

1. Seda, mis sulle meeldib

Sa võid proovida kuulata muusikat, mis sulle sisimas tegelikult ei sümpatiseeri, lihtsalt sellepärast, et see su sõpradele meeldib. Kõik tormavad Gagat kuulama, kuid sina ei suuda. Sina eelistad Björki ja Lykke Lid. Võib-olla tunduvad just punapäised mehepojad sulle kõige seksikamad ja sa ei saa sinna midagi parata? Hoolimata sellest, mida teised sinu maitsetest arvavad, oled see kõigest sina ise. Pole mõtet endale peale sundida seda, mis on sind ümbritsevate inimeste meelest kõige toredam. Sa tead ise, mis sulle meeldib, kirjutab thoughtcatalog.com.

2. Su perekond

Olgu nad sellised, nagu nad on – sa oled sündinud just nende inimeste juurde. Suure tõenäosusega jäävad nad rohkemal või vähemal määral osaks sinu elust. Isegi kui sul mitte kedagi ei ole, mõjutab sind ka pere puudumine. Seega, kui sul on ka veidraid, ebameeldivaid ja väikeste kiiksudega pereliikmeid, siis õpi nende puudustest mööda vaatama, et armastada neid nende ehedal kujul.

3. Enda päritolu

Kas poleks tore, kui oleksid sündinud miljonäride perre? Küllap oleks, kuid see ei olnud sinu valida. Sa ei saa valida enda rahvust ega perekonna ajalugu. Lihtne on tunda end kehvasti inimeste keskel, kellele on juba sündides kaasa antud mitmeid hüvesid, kuid ära unusta, et kellegi elu ei kulge probleemideta. Sinul on oma rada, mida mööda käia ja omad katsumused, millega pead silmitsi seisma.

4. Seda, mida teised ütlevad

Öeldakse, et erinevaid arvamusi on nii palju, kui on inimesi. Kõigil on oma arusaam elust ja paraku on üsna palju neid, kes oma arusaamu teistele peale suruvad või pilkavad neid, kelle arusaam nende omaga ei ühti. Kuigi mõnikord on inimesed avatud ka teistele ideedele või vähemalt valmis neid ära kuulama, siis alati nii ei lähe ja pead leppima tugeva vastuseisuga. Kui avatud sa ise teiste mõtetele oled? Solvangutest ja kiusust ei ole mõtet rääkidagi – need näitavad halba vaid ütleja enda kohta.

5. Teiste edu ja põrumine

Kas see haavab sind, kui sinust kehvem kandidaat saab töö, mida ihaldad? Onupojapoliitika on midagi, mida on raske taluda. Kadedus ja kibestumus aga sulle head ei tee. Võid küll veidi ennast haletseda, kuid targem oleks kiiresti üle saada, et võiksid edasi oma eesmärkide poole rühkida.

6. Milleks sa valmis oled

Sa tead, et ei ole veel valmis lapsi saama. Sa tead, et ei ole veel valmis end kodulaenuga siduma. Sa ei taha astuda uude suhtesse. Kui sa ei ole valmis, siis ära tee seda. Suured elumuutused ei ole teiste otsustada. Parem ole õnnelik ja naudi oma elu, tehes seda, mis just sulle meeldib.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles