Uuring: üha enam vanemaid aktsepteerib videomänge

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Video- ja arvutimängud on muutunud lastele meeldivaks ajaviiteks ning Inglismaal läbiviidud uuringu kohaselt aitavad selle tegevuse laiendamisele kaasa ka lapsevanemad.

Inglismaa uuringu järgi peab valdav enamik küsitletud lapsevanematest video- ja arvutimänge oma järglastele kasulikuks hobiks, vahendab Shortnews.de.

Üha enam sisaldavad videomängud tulistamist või muud vägivallaga seonduvat.

Uuringu tulemuste avalikustajatel jääb vaid loota, et lapsevanemad suudavad lapsi rohkem piirata ning motiveerivad neid tegelema loomingulisemate tegevustega.

USAs läbi viidud uuring tegi kindlaks, et videomängudega liialdamine on laste hulgas suur probleem.

Kui sealsed lastearstid soovitavad lastel videomängudele ja teleka vaatamisele kuluvat aega piirata kahe tunnini, siis paljud lapsed veedavad ekraani külge liimituna päeva jooksul ligi kuus tundi.

Kuigi igast lapsest, kes liiga palju aega videomänge mängides veedab, ei saa veel sõltlast, siis 10 protsendil lastest arenevad välja tundemärgid, mis iseloomustavad täiskasvanud hasartmängusõltlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles