Tülitsemine tugevdab suhet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tülitsemist tuleb õppida. Üks hiljutine uuring näitas, et tülitsemine tugevdab suhet. Anname sulle viis nõuannet ausaks võitluseks.

Portaal Shaandi.com viis läbi küsitluse, mille tulemustest selgus, et 44 protsenti küsitletud paaridest olid arvamusel, et tülitsemine kord nädalas parandab suhet, vahendab Joy.de.

Minnesota ülikooli uurija professor William Doherty sõnul võib konstruktiivne konflikt suhtele kasu tuua. «Konflikt aitab partneritel välja selgitada, mis on nende suhtele parim ja aitab lahendada erimeelsused,» ütles Doherty.

Nõuandeid õiglaseks võitluseks:

1. Väldi fraase nagu «sa teed alati nii..» või «sa kunagi ei tee nii...». Ära üldista, sest see teeb teisele ainult haiget ja viib tegelikust teemast eemale. Kaitse oma seisukohti ja lase seda ka oma partneril teha. Kuulake üksteist!

2. Ära too tüli lahendamisel sisse kolmandate isikute arvamusi nagu näiteks «mu ema on minuga täpselt samal arvamusel». Ära võrdle partnerit teiste inimestega. Paku parem tülitsemise asemel lahendusi, kuidas olukorda parandada.

3. Keskendu ainult praegusele vestlusele. Ära hakka vanadest teemadest heietama, mis juhtus nädal, kuu või aasta tagasi, tegele praeguse olukorra lahendamisega.

4. Kohtle oma partnerit austusega. Väldi karjumist, vägivalda, sõimamist, partneri üle irvitamist või silmade pööritamist.

5. Vabanda oma partneri ees, kui sa ise eksisid. See näitab, et suhe on sinu jaoks olulisem kui vaidlusteema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles