Lastega paarid ei ole õnnetumad kui lastetud paarid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reedel San Franciscos tutvustatud rahvusvaheliste uuringute kohaselt ei pea paika eelnevad andmed, mille kohaselt on lastega paarid õnnetumad kui need, kellel ei ole lapsi.
 

Varasemad uuringud on näidanud, et lastega paarid on õnnetumad, rohkem stressis ning ei ole oma abi- või kooseluga rahul, vahendab Õhtuleht Online.

Kuid Saksamaa ja Suurbritannia paare nelja-viie aasta jooksul enne ja pärast lapsesaamist vaadelnud uuringust selgus, et lapsesaamine on paaride jaoks üldjuhul positiivne kogemus.

Aluseks võetud uuring pärineb Ameerikast, kus uuriti 120 000 täiskasvanu elu aastatel 1972 kuni 2008 enne ja pärast lapsesaamist. Toona selgus, et lastetud paarid olid aastatel 1985-1995 õnnelikumad, ent alates 1995. aastast olid õnnelikumad pigem lapsevanemad, mis võib tähendada, et lastetud paarid muutusid aja jooksul õnnetumaks, samas kui lastega paarid aina õnnelikumaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles