Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

5 viga pühadelaua taga, mis panevad kõhupeki vohama

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Rõõmus ja pidulik pühadeaeg on ukse ees. Ehkki see on igati tervitatav, kui inimene lihtsalt sööb ja naudib elu, muretsevad paljud inimesed, et piparkoogid, glögi ja seapraad panevad jaanuaris püksirihma pikemaks õmblema. Kui sa oled pühadenautleja, kes kalorite peale mõelda ei taha, siis mine vaata naine.postimees.ee mingit muud põnevat lugemist omale. Need aga, kes muretsevad piha pärast, saavad lugeda altpoolt ekspertide nõuandeid, kuidas vältida kalorilõkse.

Ära mine peole täiesti näljasena

Kui lähed tühja kõhuga peole, kus laud on lookas, on väga lihtne üle süüa. Näljasena tahaks ka alati just kõige kaloririkkamaid toite põske pista ja see võib lõppeda sellega, et sa tarbid rohkem kaloreid kui keha päevas vajab.

Toitumisspetsialist Alex Evink soovitab süüa enne üritust midagi kerget ja toitvat, näiteks Kreeka jogurtit vaarikatega või õunu maapähklivõiga.

Tutvu eelnevalt menüüga

Ehkki paljud menüüd võivad pealtnäha tunduda tervislikud, ei pruugi need seda tegelikult olla. Seega tasuks enne restorani või õhtusöögile minekut menüüga tutvuda.

Ära hinda üle trenni mõju

Paljud arvavad ekslikult, et treenimine peopäeval aitab rikkalikku söömaaega tasakaalustada. Näiteks tund aega kõndi või sörki võib küll kulutada 300–400 kalorit, kuid ühe suurema toidukorra ja kaloririkka magustoiduga ületatakse see kergesti.

Söö aeglasemalt

Kiiresti söömine on pühade ajal levinud viga. Kuna ajul kulub 20 minutit, et täiskõhutunne kohale jõuaks, on aeglasemast söömisest kõvasti kasu.

Ära mõtle, et alustad uuest aastast kaalujälgimisega

Kui lased kogu pühadehooaja jooksul ohjad lõdvaks, sest loodad uueaastalubadusega asja parandada, tekitab see kõvasti stressi. Planeeri pidupäevade vahele ka selliseid päevi, kus sa sööd kergemalt ja tervislikumalt, et tasakaalustada hõrgutisi. Mõistlik rutiin aitab stressi vähendada, kirjutab EatThis.

Tagasi üles