Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

Selle toiduaine vältimine pikendab eluiga kuni 20 aasta võrra (1)

Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Shutterstock

Hiljutised teadusuuringud toovad päevavalgele põnevaid avastusi. Teadlased on nimelt leidnud, et ühe teatud toiduaine vältimine võib mängida olulist rolli tervise säilitamisel ja eluea pikendamisel. Arvatakse, et selle toiduaine tarbimise vähendamine või sellest loobumine võib soodustada keha loomuliku vananemisprotsessi aeglustumist, mille tulemusel võib eluiga pikeneda koguni 20 aasta võrra.

Teadlaste sõnul ei seisne pikaealisuse saladus vaid füüsilises aktiivsuses ja tervislike eluviiside järgimises, vaid üha suuremat rolli mängivad ka nutikad toitumisvalikud.

Teadlased on tõestanud, et kõrge suhkrusisaldusega toiduainete tarbimise vähendamine võib pikendada eluiga kuni 20 aastani. Uuringu tulemused avaldati ajakirjas Circulation. Arstid soovitavad inimestel mitte magusaga liialdada ja nimetavad suhkrut «magusaks surmaks». Milliseid terviseprobleeme liigne suhkrutarbimine põhjustada võib?

Tagasi üles