Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Need hommikused harjumused põletavad särinaga liigse keharasva

Copy
Hommikuti tehtud tervislikud valikud aitavad terve päeva heal joonel püsida.
Hommikuti tehtud tervislikud valikud aitavad terve päeva heal joonel püsida. Foto: Shutterstock

Alusta oma hommikuid õige jalaga voodist välja astudes ja tee mõned lihtsad liigutused, mis kõhupeki särinal sulama panevad. 

Hommikune start on keha ja vaimu jaoks väga oluline, sellest sõltub suur osa ülejäänud päeva dünaamikast. Siin on viis asja, mida igal hommikul tehes sulab rasv, väheneb kaal, paraneb füüsiline vorm ja meeleolu paraneb. 

1. Kiire jalutuskäik 

Ärgates jalutuskäigule suundumine aitab kiirendada ainevahetust, mis omakorda soodustab kalorite põletamist. Isegi kui piirdud igal hommikul vaid kümneminutilise ringiga, on neid minuteid nädala lõpuks kokku juba 70. 

2. Lõuna kodust kaasa 

Võta hommikul need mõned minutid, et endale täisväärtuslik ja tervislik lõunasöök tööle kaasa pakkida. See teeb head su tervisele ja kehakaalule, aidates kehal saada vajalikke toitained ning see hoiab ka kiirtoidukohtadest ja ebatervislikest snäkkidest eemal. 

3. Trenn 

Kui treening on midagi, mida hommikuti tegema hakkad, on tõenäoline, et see saab igapäevaseks harjumuseks. Ainevahetus ei taastu pärast rasket treeningut lihtsalt algtasemele, vaid jääb veidi kõrgemaks. Kui inimesed kõnnivad suurema osa päevast ringi kiirema ainevahetusega, on see hea.

4. Korralik hommikusöök 

Valgurikas hommikusöök, näiteks mõnus munaroog, annab pikaks ajaks täiskõhutunde ja veresuhkur püsib stabiilsena kuni neli tundi. See aitab omakorda ülejäänud päeva jooksul tervislikumaid valikuid teha. 

5. Hommikukohv 

Hommikune kohv võib aidata rasva põletada. On tehtud üsna palju uuringuid, mis näitavad, et kofeiini kõrgem kontsentratsioon veres võib olla seotud madalama kehamassiindeksi ja väiksema keharasva massiga. 

Tagasi üles