EKSPERDID SOOVITAVAD Parim nipp, mis paneb kilod kolinaga kukkuma

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Inimesed, kes soovivad alla võtta, on pidevalt lihtsa, kuid võimsa strateegia otsingul, mis aitaks neil kilod maha raputada. Toitumisspetsialist soovitab süüa tasakaalustatud eineid ja suupisteid iga paari tunni tagant. See meetod ei aita vaid kaalu langetada, vaid hoiab ka keha terve ja õnnelikuna. Kuidas see toimib ja kuidas muuta see harjumuseks?

Tasakaalustatud söögikord tähendab eri toidugruppide lisamist einele, et keha saaks vajalikud toitained kätte. Tasakaalustatud eine sisaldab tavaliselt valguallikat (nagu tailiha, kala, tofu või oad), süsivesikuid (nt täisteratooted, puu- ja köögiviljad) ja tervislikke rasvu (nt pähklid, seemned või avokaado). Need komponendid koostöös varustavad keha energiaga, toetavad lihaste kasvu ja taastumist ning hoiavad üldist tervist.

Päeva jooksul iga paari tunni tagant söömine stabiliseerib veresuhkrutaset ja hoiab ainevahetuse aktiivsena. Nii ei teki järsku energiakadu, mis ajab üle sööma ning tõmbab kaalulangetusele kriipsu peale.

Kuidas seda nippi oma ellu tuua?

Alustuseks planeeri oma toidukorrad ette, et sul oleks lihtsam häid valikuid teha. Hommikusöögiks kaalu selliseid valikuid nagu kaerahelbed pähklite ja puuviljadega või munad täisterasaia ja avokaadoga. Suupisted on näiteks Kreeka jogurt marjadega või porgandid hummusega.

Eesmärk on süüa iga kolme-nelja tunni järel, et energiatase oleks stabiilne ja liigne nälg ei näpistaks. Kuula oma keha ja kohanda portsjonite suurus vastavalt, kirjutab EatThis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles