Tasakaalustatud söögikord tähendab eri toidugruppide lisamist einele, et keha saaks vajalikud toitained kätte. Tasakaalustatud eine sisaldab tavaliselt valguallikat (nagu tailiha, kala, tofu või oad), süsivesikuid (nt täisteratooted, puu- ja köögiviljad) ja tervislikke rasvu (nt pähklid, seemned või avokaado). Need komponendid koostöös varustavad keha energiaga, toetavad lihaste kasvu ja taastumist ning hoiavad üldist tervist.
Päeva jooksul iga paari tunni tagant söömine stabiliseerib veresuhkrutaset ja hoiab ainevahetuse aktiivsena. Nii ei teki järsku energiakadu, mis ajab üle sööma ning tõmbab kaalulangetusele kriipsu peale.
Kuidas seda nippi oma ellu tuua?
Alustuseks planeeri oma toidukorrad ette, et sul oleks lihtsam häid valikuid teha. Hommikusöögiks kaalu selliseid valikuid nagu kaerahelbed pähklite ja puuviljadega või munad täisterasaia ja avokaadoga. Suupisted on näiteks Kreeka jogurt marjadega või porgandid hummusega.
Eesmärk on süüa iga kolme-nelja tunni järel, et energiatase oleks stabiilne ja liigne nälg ei näpistaks. Kuula oma keha ja kohanda portsjonite suurus vastavalt, kirjutab EatThis.