Enneolematu – seksikad kaunitarid kõnnivad vee peal!

Anastassija Balak suvine kollektsioon. Foto: Maksim Shmeljov
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Tallinn Fashion Weeki loovjuht Aldo Järvsoo kergitab saladuseloori: «Sel kevadel teeme midagi enneolematult ägedat – paneme mannekeenid vee peale kõndima.»

Vee peale? Aga nii see tõepoolest on. Vee ja visuaalse moekunsti vapustava sümbioosi avastas juba legendaarne Itaalia moekunstnik Valentino Clemente Ludovico Garavani. See oli aastal 1995, supermodellide kuldajal, kui haute couture’i etendus toimus Roomas Trevi purskkaevule ehitatud läbipaistvast pleksiklaasist laval. Lummavad kaadrid vee peal kõndivast gasellist Claudia Schifferist läksid moeajalukku.

Aldo Järvsoo kevadine kollektsioon viib vaataja veemaailma.
Aldo Järvsoo kevadine kollektsioon viib vaataja veemaailma. Foto: Tanel Veenre

Ainulaadne moehetk kevadises Tallinnas

Nüüd on Eesti moepublikul ainulaadne võimalust millestki samaväärselt erilisest osa saada. «See hull mõte minna vee peale oli mu unistus juba aastaid,» jutustab Järvsoo. «Idee võttis mu peas kuju aastaid tagasi, kui käisin ühe ujujast sõbra võistlustele Kalevi ujulas kaasa elamas ja unistasin valju häälega: vaat siin tahaks show’d teha! Ja mina ei tea, kuidas see toimub, aga kõik minu soovid on viimaks täide läinud.»

Tallinn Fashion Weeki toob Sinuni Postimees Naine

Kõige kiirema, professionaalsema ja põnevama kajastuse kõigest Tallinn Fashion Weekil toimuvast leiad nagu ikka Postimees Naisest!

Mida sa saad?

  • parimad riietujad,
  • vaade otse esireast,
  • moeetenduste videod,
  • suured moegaleriid,
  • sündmused,
  • kõik ühest kohast!

Tule meile külla!

Kõige kuumem koht sügisesel moenädalal, kus etenduste vahepeal aega veeta, on Postimees Naise sillerdavroosa toakene, kus intervjueerime põnevamaid inimesi ning mille hästi valgustatud võrratul foonil valmivad kõige ilusamad Instagrami pildid. Oodat on ka üllatusi. Tule meile külla ka kevadel! Lisa kindlasti pildile #postimeesnaine ning sulle võib sülle langeda kuulsus, au ja ahvatlev preemia!

Tallinn Fashion Weeki toob sinuni Postimees Naine. Moemärgi Nora Isle looja Mariann Saar vestleb Postimehe elustiilitoimetuse juhi Kristina Herodesega.
Tallinn Fashion Weeki toob sinuni Postimees Naine. Moemärgi Nora Isle looja Mariann Saar vestleb Postimehe elustiilitoimetuse juhi Kristina Herodesega. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kõik Tallinn Fashion Weeki lood

leiad meie erilehelt juba täna!

Kuidas maandus Eesti moemaastiku mõjukaim moegala Kalev Spa basseiniavarustele? Üllataval kombel oli Kalev ise see, kes hulljulge idee välja pakkus. «Jaa, seal on miljon asja, mis tundusid alguses võimatud,» muigab loovjuht. «Tehnilisi nüansse on tõesti päris keerukas lahendada. Aga Anu Kikas on selline hull naine, kellele väljakutsed just pinget pakuvad. Moemaailmas olen ammu taibanud: asi ei pea olema lihtne! Mida hulljulgem väljakutse, seda võimsam moeelamus.»

Loovtöö on täies hoos - vasakul Meisi Volt, Anu Kikas keskel ja paremal disainer Katrin Kuldma.
Loovtöö on täies hoos - vasakul Meisi Volt, Anu Kikas keskel ja paremal disainer Katrin Kuldma. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna moenädala peakorraldaja Anu Kikas ise räägib põnevast plaanist pigem ratsionaalsel toonil. «Aga otsida üllatavaid ja põnevaid kohti moespektaakliteks – see ongi ju meie stiil. Oleme moega ellu äratanud nii palju iseloomuga ruume. Tallinna moenädal on toimunud Sõpruse kinos, Telliskivi loomelinnaku eri hoonetes, Balti jaama tunnelis ning Lutheri kvartali parklas. Me oleme olnud ekstreemsed ka varem, aga jah – lava vee peal oli isegi meie tiimi jaoks väljakutse.»

Kriss Soonik FOTO: Kriss-soonik.com/tfw
Kriss Soonik FOTO: Kriss-soonik.com/tfw Foto: Kriss-soonik.com/tfw

Tallinn Fashion Week kevad 2024

Tallinna moenädal toimub sel kevadel Kalev Spa‘s.

Lavale astub 11 disainerit.

Lavale tuleb läbilõige parimast disainist, põnevatest nimedest, keda siinkandis ammu pole nähtud: Jo Nurme ja Antonio kollektsioon.

Armastatud moemaja Mammu Couture tähistab suurejooneliselt 10. sünnipäeva.

Erakorralistest haute couture’i meistritest näitab kollektsiooni üle mitme aasta taas Kristina Viirpalu.

Kõige kaunim soe suveõhtu

Külastaja jaoks see aga probleemiks ei kujune – suplus kohustusliku programmi osa ei ole ning ka põrand ei ole korraldajate sõnul libe. Saab südamerahus kanda oma kauneimaid suvekleite ja kõrgeid kingi.

«Külalistel soovitan riietuda kergelt,» ütleb Tallinn Fashion Weeki kõneisik Meisi Volt. «Saalis läheb soojaks ja see on ideaalne sissejuhatus suvele. Ja nagu ikka: mõelge juba täna, mida kanda. Moenädala osa on ka see, et moepubliku tualettidest sünnib kohapeal veel täiendav ainulaadne moe-show, mida vaid saalisviibijad näevad.»

Meisi Volti kodu vanaema majas. Imearmas boheemlik sümbioos uuest ja vanast, palju hingega asju. FOTO:
Meisi Volti kodu vanaema majas. Imearmas boheemlik sümbioos uuest ja vanast, palju hingega asju. FOTO: Foto: Meisi Volt

Aldo Järvsoo aga lubab muretult, et kui galaõhtu etikett on tihtipeale pikale kleidile viitav, siis moenädalal fantaasiale piire ei seata. Kes soovib, saab sisse ka bikiinides. «Kuna temperatuur vastab ilusale Eesti suvepäevale, mida meil on imeharva,» lausub Aldo Järvsoo, «tuleb eraldi meelde tuletada, mida siis suvel kanda saab. Midagi eriti värsket, kuuma ja kevadist. Mina soovitan kauneid kergeid suvekleite. Aga miks mitte bikiinid ja tuunika peale. Moenädala publiku hea maitse ja fantaasia väärib eraldi aplausi.»

Nagu tavaks, paneb Postimees Naine igast moepäevast kokku ka parimate riietujate glamuurse galerii. Vaata sügise parimaid siit, saad nii mõnegi hea idee. Vapustav tase!

Mammu Couture FOTO: Mammucouture.com/tfw
Mammu Couture FOTO: Mammucouture.com/tfw Foto: Mammucouture.com/tfw

Esinduslik palett parimatest moeloojatest

Etenduste valik tuleb visuaalselt värvikas, näha saab nii Eesti käsitöömahuka kõrgmoe filigraanseimaid tippe, tuntud moemajade loomingut kui ka üllatajaid. «Ma ootan suure põnevusega, mida toovad lavale Jo Nurm ja Antonio – need võiksid olla moeliselt kõige intrigeerivamad üllatushetked selle kevade moenädalas,» märgib Meisi Volt.

Üksteist aastat tagasi Kuldnõela pälvinud Aivar Antonio Lätt pole mitmel aastal suurtele moelavadele nägu näidanud ja teades tema loominguliselt eredat talenti ja vaatemängulist suurejoonelisust, tõesti on, mida oodata.

2015. aastal Hõbenõela auhinna võitnud Jo Nurm on samuti erakordselt isikupärase, futuristliku ja maagilise käekirjaga moedisainer. Kat­rin Kuldma esindab rafineeritud stilistikat ning kvaliteetset kestvat põhjamaist stiili.

Nagu tavaks, paneb Postimees Naine igast moepäevast kokku ka parimate riietujate glamuurse galerii.

Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu Foto: Kristinaviirpalu.com/tfw

Glamuuri lisab aga Kristina Viirpalu, kelle tuhandeid töötunde nõudvad meistriteosed on vallutanud punaseid vaipu ja maailma A-klassi staaride südameid ka Eesti piiridest kaugemal. Viirpalu etendust on moepublik pikisilmi oodanud aastaid.

Naiselikkust ja kaunistusi näitab ka Mammu Couture’i etendus, mille publik alati soojalt vastu võtab. Sel korral on see veelgi suurejoonelisem ja säravam: moemaja tähistab moenädalal 10 aasta juubelit.

Mammu Couture
Mammu Couture Foto: Mammucouture.com/tfw

Tikandite ja kaunistustega paitab pilku ka Siret Design, kes on TFW lavale tulekust saadik sinna ka stabiilselt püsima jäänud. «Siret Design on end Eesti moetaevas maksma pannud ning osaleb Tallinn Fashion Weekil imetlusväärse järjepidevusega,» tunnustab Volt. «Ta on leidnud oma fännid karjäärinaiste seas ning ta võtab etendusi väga tõsiselt, alustas kollektsiooni tikkimisega juba oktoobris. Siret on ülisuur moenädala fänn – alati pärast etendust on tema veebipoes sadade kaupa uusi külastajaid, räägib disainer ise.»

Siret Design
Siret Design Foto: Siret.design/tfw

«Saime sel aastal suurepärase valiku disaineritest,» rõõmustab Järvsoo. «Eks moeloojaid on majanduslangus samuti räsinud, paljud ei tee isegi kollektsiooni, kerge ei ole. Aga need, kes teevad, pakuvad ülitugevat asja. Tallinna moenädala lavale jõuab väga ilus läbilõige Eesti moest just nüüd.»

Anu Kikas leiab samuti, et kellele Eesti mood südamelähedane on, see saab imehea läbilõike täna heas hoos olevatest moemajadest ja disaineritest.

Anastassia Balak, suvine kollektsioon
Anastassia Balak, suvine kollektsioon Foto: Maksim Shmeljov

Rohkem paljastusi kui iial enne

Kevadisel moenädalal on veel üks ahvatlus varuks, lavale tuleb sel kevadel tervelt kaks paljastavat kollektsiooni: Kriss Sooniku unikaalne pesu- ja loungewear’i kollektsioon ning Anastassija Balaki imekaunis paradiisisaarelik rannarõivaste kollektsioon.

Harmoonia voolava veega tuleb tõenäoliselt lummav. «Kõik disainerid, kes kuulsid, kus etendus toimub, süttisid ideest ka loominguliselt,» jagab Järvsoo.

Aldo Järvsoo kevadine kollektsioon viib vaataja veemaailma. FOTO:
Aldo Järvsoo kevadine kollektsioon viib vaataja veemaailma. FOTO: Foto: Tanel Veenre

«Sest see koht on ise nii inspireeriv. Tunnistan, et ka minu kollektsioon Embassy of Fashio­ni moemaja etenduse raames tuleb veeteemaline. Olen seda ka varem teinud, mind paelub väga veealune maailm, akvaariumid, voolamise maagia. Ma olen nii suur veefänn!» Embassy kuldne kolmik annab oma etendusega kevadisele moenädalale suurejoonelise avapaugu.

Programm

Neljapäev, 18. aprill

17.30 Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo

19.00 Mammu Couture

20.30 Anastassija Balak,

Kriss Soonik

Reede, 19. aprill

17.30 Jo Nurm, NADAxLUKS

19.00 Siret Design,

Kristina Viirpalu Couture

20.30 Amanjeda by

Katrin Kuldma

Piiratud arv pileteid saadaval aadressil Fienta.com

Siret Design FOTO: Siret.design/tfw
Siret Design FOTO: Siret.design/tfw Foto: Siret.design/tfw
Kalevi Spa saab sel kevadel moetempliks, kus saab nautida parimat osa Eesti moest kõige soojema suveõhtu kliimas.
Kalevi Spa saab sel kevadel moetempliks, kus saab nautida parimat osa Eesti moest kõige soojema suveõhtu kliimas. Foto: Raul Mee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles