Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Nii kaotad kaalu maiustamisest loobumata

Maiustamisest loobuda ei ole vaja.
Maiustamisest loobuda ei ole vaja. Foto: Shutterstock

Ranged dieedid ja täielik suhkrukeeld toovad sageli kaasa stressi ja seejärel närvilisusest tingitud ülesöömise, seega on parem endale aeg-ajalt mõnd maiust lubada. Küsimus on millist ja kui palju. 

Saladus peitub selles, et tuleb hoida tasakaalu maitse- ja söömisnaudingu ning tervisliku eluviisi soovi vahel. 

Traditsioonilised maiustused, näiteks kommid, koogid ja piimašokolaad, tuleks asendada puuviljade, kuivatatud puuviljade, madala rasvasisaldusega jogurti ja tumeda šokolaadiga. Magustoitu saab valmistada ka ise, asendades suhkru meega, moosi värskete marjadega ja piimašokolaadi tumeda šokolaadiga. Oluline on jälgida mõõdukust, näiteks ära keela endale šokolaadi, vaid naudi vaid tükikest. Püüa jälgida, et magus vahepala ei ületaks energiasisalduse poolest 200–300 kilokalorit. 

Tagasi üles