HEA TEADA Just selline toitumine vähendab diabeediriski

Copy
Foto: Shutterstock

Taimne dieet võib tervisega imesid teha. Uuringud on leidnud, et punase liha piiramine ning täisteratoodete, kaunviljade ning puu- ja köögiviljade söömine alandab kolesterooli ja südame-veresoonkonna haiguste riski, ennetab II tüübi diabeeti ja pikendab inimeste eluiga.

Diabeedi ennetamisel ilmnevad need eelised ainult siis, kui taimne toitumine on tervislik ja piirab kõrgelt töödeldud või rohke suhkruga toite, selgus uuest uuringust.

Kuidas aitab tervislik taimne toitumine kaitsta keha teise tüübi diabeedi eest? See mõjutab mitmesuguseid diabeedivastaseid mehhanisme, sealhulgas veresuhkru ja lipiidide taset ning vähendab keha rasvasisaldust.

Kuigi uuringus leiti ainult seos, mitte otsene põhjus ja tagajärg, olid leiud huvitavad. Analüüs vaatas ka maksa tervist ja muid põletikunäitajaid ning uuris, kuidas need võivad olla seotud toitumise ja II tüübi diabeedi tekkeriskiga. See viitab võimalikele tulevaste uuringute kavadele, et hinnata, kas taimne dieet võib tegelikult vähendada II tüübi diabeedi tekke riski, kirjutab CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles