TUNNE END HÄSTI Need 5 maitsvat toiduainet leevendavad menopausi sümptomeid

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Eri eluetappe läbides tuleb aeg-ajalt oma toitumisharjumusi veidi kohendada. Registreeritud dietoloog Anita Mirchandani näeb menopausi kui üht faasi, mis sageli lausa nõuab toitumise kontrollimist, kuna hormoonides toimuvad nii suured muutused.

Enamikul naistest kestavad ebamugavad menopausi sümptomid mitu aastat – peamiselt östrogeeni languse tõttu. Östrogeeni pidev vähenemine häirib ainevahetust, pannes sageli kaalu tõusma ning mõjutades kolesterooli ja veresuhkrut, kuna tärkliserikkad süsivesikud seedivad aeglasemalt. Östrogeeni muutused mõjutavad ka luude tihedust. Kaltsiumitase võib väheneda, mis mõnel juhul põhjustab osteoporoosi.

Seetõttu on kasulik keskenduda menopausi ajal heale toitumisele – mitte üksnes ebamugavate sümptomite leevenduseks, vaid ka selleks, et jääda selles eluetapis võimalikult terveks ja tugevaks. «Menopausi dieeti», mis kõigile sobiks, pole mõistagi olemas. Seetõttu soovitab Mirchandani keskenduda sellel eluetapil tervislikule toitumisele. Ta on avastanud, et Vahemere köögist on naistele sel ajal suur abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles