OLULINE Põhjused, miks lõpetada kuivšampooni kasutamine nüüd ja praegu

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kuivšampoon on populaarne toode, mis on kindlasti päästnud palju olukordi. Ometi on aga tegemist jätkuvalt veel suhteliselt tundmatu produktiga, mis peidab endas palju saladusi. 

Alustada tuleks sellest, et kuivšampoon ei pese juukseid. Kui inimene seda oma juustesse pihustab, jääb mulje, et juuksed on puhtad ja värsked. Tegelikkus on aga see, et kuivšampoon sisaldab endas alkoholi, mis katab õli ja rasva selliselt, et jääb mulje, nagu oleks tegemist värskelt pestud juustega. 

Loe ka: 3 JUUKSETAPJAT | «Oleks keegi öelnud, et see juustele nii hullusti mõjub, oleks ma sellest eemale hoidnud!»

Kuivšampoon sisaldab talki, mida on seostatud munasarjavähiga. Pole küll otseselt kinnitatud, et kuivšampoon tekitaks vähki, kuid on hoiatatud, et vähiriski puhul peaks kõik sedalaadi tooted enda elust ära kaotama. 

Loe ka: FOTOD | Sellised näevad välja juuksed, mida pole 10 aastat lõigatud

Kuivšampoon hakkab kogunema liigse kasutamise järel sinu peanahale. Peanahk hakkab seetõttu sügelema ning kõige lõpuks võib tekitada see follikuliiti. 

Oluline on teadvustada, et kuivšampoon on mõeldud erandolukordadeks ja asendust tavalisele šampoonile ta ei paku, vaid toob rohkem kahju kui kasu. 

Allikas: healthline

Soovitame lugeda ka: JUUKSUR TEAB | «Tegelikult muudab juuksed silmanähtavalt ilusamaks vaid 3 asja. Ja enamik naisi neid ei kasuta!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles