Põhjus, miks tuleks pärast trenni oodata 20 minutit, enne kui duši alla hüppad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui mõnus on pärast trenni duši alla minna! Ja tunda end pärast kogu seda higistamist puhtana. Nii et trennijärgne dušš on kindlasti oluline, kuid nii kiiresti kui sa ka ei tahaks puhtaks saada, ei tohiks sa kohe pärast trenni lõppu duši alla hüpata. On hea põhjus, et jätta umbes 20 minutit pausi trenni ja duši vahele.

Kui lähed võimalikult kiiresti duši alla, teed oma kehale karuteene ja võid olla higine ka pärast pesemist. Meie ainevahetus vajab pärast trenni aega, et taastada oma normaalne kiirus, mistõttu jätkub higistamine pärast trenni. Ootamise ajal venita end kergelt ja joo vett, et aidata kehal taastada tavaline kehatemperatuuri ja pulss.

Kehal on vaja loomulikult jahtuda. Nii nagu sa teed enne trenni kõigepealt soojendust, vajab keha pärast trenni ka jahutust. Kui sa lõpetad intensiivse treeningu järsku, on oht, et pea hakkab ringi käima ja sa võid isegi minestada. Seda ei taha kindlasti keegi, eriti duši all. Ja boonus: kui venitada pärast treeningut, suurendad oma paindlikkust.

Lase oma kehal loomulikult jahtuda, selle asemel et šokeerida seda külma dušiga. See ei tähenda, et külm dušš ei oleks kasulik. See tugevdab nii vaimu kui ka keha. Veendu vaid, et teed pärast trenni väikse pausi, kirjutab thelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles