ETTEVAATUST ⟩ 5 õhtust harjumust, mis panevad salakesi kosuma

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Mõned kehvad magamaminekueelsed harjumused soodustavad kõhurasva kogunemist. Loe alt, kas tunned ennastki ära!

1. Klaasike piima enne magamaminekut

Mõned inimesed rüüpavad enne magamaminekut sooja piima. Pole ka ime, sest see jook on täis trüptofaani, aminohapet, mis aitab lõõgastuda ja end paremini tunda. Halb uudis on see, et lisakalorid ei tee su vöökohta õnnelikuks.

Nutrition Twins hoiatab: «Kui see on sinu jaoks uus õhtune harjumus ning sa ei muuda midagi muud oma toitumises, siis kuue kuu jooksul võtad sa 12 kilo juurde ja kõht on üks levinumaid kohti, kus seda näha.»

2. Sotsiaalmeedia sirvimine

Kui skrollid enne uinumist, siis parem loobu. Telefonist ja arvutist kiirgav sinine valgus pärsib unehormooni melatoniini teket ja häirib ööpäevast rütmi. Kui sa ei maga korralikult, tahab aju energiat ja ihkab suhkrut. Samuti häirib vähene uni hormoone, mistõttu on raskem säilitada ainevahetust soodustavat lihasmassi ja lihtsam toota keharasva.

3. Kofeiin

Ei tohiks olla üllatav, et korralik tassike kohvi hoiab öösel luugid lahti. Ajakirjas Journal of Clinical Sleep Medicine avaldatud uuringu kohaselt võib isegi kuus tundi enne magamaminekut tarbitud kofeiin rahulikku ööund hävitada. Kasin uni muudab aga näljaseks.

4. Vaatad televiisorit

Väga mõnus on hilisõhtuni telkut vaadata. Kuid uuringute kohaselt on teleri vaatamine seotud suurema hulga kalorite ja kehva toitumisega. Samuti panevad telekast jooksvad reklaamid meile isusid pähe.

5. Söömine enne magamaminekut

Ideaalis peaks sööma oma päeva viimase söögikorra vähemalt kolm tundi enne magamaminekut. Une ajal lülitub seedimine välja, sest keha tegeleb enda parandamise ja tervendamisega. Kui soolestikus ootab aga toit seedimist, siis läheb keha tähelepanu sellele. Kuna püüab keha energiat varuda, taastada ja end parandada, siis neid kaloreid ei kasutata hästi ära ja neid tabab hirmus saatus – moondumine kõhurasvaks, vahendab eatthis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles