PANE TÄHELE Just nii palju on vaja nädala jooksul trenni teha

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

See ei ole mingi üllatus: liikumine on erakordselt kasulik. See parandab meeleolu, hoiab keha tugevana, parandab üldist elukvaliteeti ja pikendab eluiga. Uued uuringud kinnitavad trenni mõju pikaealisusele ja ütlevad täpselt, kui palju on vaja liikuda, et eluiga maksimaalselt pikendada.

Ajakirjas Circulation avaldatud uuringus jälgiti rohkem kui 30 aastat üle 116 000 täiskasvanu liikumisharjumusi. Nende treeningud jagati kahte kategooriasse:

  • Mõõdukas kehaline aktiivsus: see tähendab sellist liikumist nagu kõndimine, jalgrattasõit või kerge võimlemine (kerge jooga, sörk, kiirkõnd);
  • Tugev kehaline aktiivsus: see tähendab, et pulss tõuseb märgatavalt nagu näiteks jooksmise ja HIIT-treeningu puhul.

Teadlased leidsid, et liikumine on pikaealisusega veelgi tihedamalt seotud, kui võiks arvata. Need, kes kulutasid 300–600 minutit nädalas mõõdukale liikumisele ja 150–300 minutit nädalas tugevale liikumisele, elasid kõige kauem ja tervemini. Optimaalse vormi saavutamiseks on hea tasakaal mõlema kombinatsioon.

Võimalikult suure kasu saamiseks ühenda treening teiste pikaealisust soodustavate harjumustega: sõprade ja lähedastega suhtlemine, tervislik toitumine, sobivad toidulisandid, kvaliteetsed probiootikumid, kirjutab mindbodygreen.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles