TASUB TEADA Tippdisaineri 7 kuldaväärt moesoovitust

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Tiina Talumees tähistab 29. septembril oma sünnipäeva.
Tiina Talumees tähistab 29. septembril oma sünnipäeva. Foto: Kalev Lilleorg
  • Kuidas kasutada trendi?
  • Mis on rõivas, mis iial alt ei vea?
  • Tiina Talumees jagab tipptegijate tarkusi.

Täna tähistab oma sünnipäeva üks Eesti moemaastiku absoluutseid tipptegijaid – ületamatult naiseliku käekirjaga Tiina Talumees (49). Toome sel puhul teieni seitse moesoovitust, mis aitavad moodi targalt kasutada ning palju parem välja näha. Need soovitused kehtivad kauem kui kiirelt mööduv moevool. Naised – pange nüüd tähele!

1. Milline on moe eesmärk täna?

Aeg on muutunud ja moel on praegu teine eesmärk. Riiete eesmärk on pakkuda kandjale rõõmu ja tuge. Moest pole mõtet liiga tõsist tähendust otsida, aga ka inimese tuju parandamine on tegelikult väga oluline. Mood on täna pigem teraapia, mis aitab ellu jääda.

Loe ka seda: Eesti moe suursündmus toob lavale kuus üllatust, mida varem pole nähtud!

Tiina Talumees. Colorama. Moeshow ja moepublik.
Tiina Talumees. Colorama. Moeshow ja moepublik. Foto: Kalev Lilleorg

2. Kuidas kasutada trende?

Uju vastuvoolu! Ehk milleks me ometi riietume? Kas selleks, et ühtsesse trendimerre, teiste samasuguste hulka ära kaduda? Või selleks, et iseendana silma paista ja meelde jääda? Usu, teine taktika on palju tervislikum.

Loe ka seda: Lilli Jahilo: «Puhvaika on moes! Keerame kütte maha ja paneme soojad riided selga»

Tiina by Tiina Talumees veetleb liblikamustritega
Tiina by Tiina Talumees veetleb liblikamustritega Foto: Kalev Lilleorg

3. Kuidas arvestada moehooaegadega?

Kevad-suvi ja sügis-talv ei määra enam, mida kanda. Talv ei tähenda, et millestki loobuma peaks! Paljud pakivad lilled-liblikad ära, kaval naine kannab just neid. Talv on parim aeg õitsemiseks. Hõljuvad, lendlevad kleidid, liblikatiivad ja lilleõied ei paneks suvel kedagi samaväärselt pead keerama, nagu need seda talvel suudavad.

Loe ka seda: Hispaania talent avaldas Eestile armastust

Tiina Talumees liidab kontrastseid vastandvärve, eri kaaluga kangaid ja vastandlikke mustreid ning tulemuseks on energiast pakatav eklektika.
Tiina Talumees liidab kontrastseid vastandvärve, eri kaaluga kangaid ja vastandlikke mustreid ning tulemuseks on energiast pakatav eklektika. Foto: Mai Grepp

4. Kui palju ilu ja glamuuri on tänapäeval paras?

Kui armastad glamuuri, siis kannagi just seda! Isegi kui mood soovitab midagi muud. Eestis hinnatakse ilu, aga usun, et inimesed ka lihtsalt seostavad mind naiselikkusega. Disainerina liigun ise selles suunas, nagu muutuvad inimeste ootused ning kavandan palju ka praktilisi asju, mis kantavad igas olukorras.

Tiina Talumees, kollektsioon «Volver» 13.11.2019
Tiina Talumees, kollektsioon «Volver» 13.11.2019 Foto: Kalev Lilleorg

5. Rõivas, mis iialgi alt ei vea?

Olen alati eelistanud kleite, aga mõne aasta eest avastasin enda jaoks pükstüki. Nüüd kannan seda ise väga palju ning kavandan ka teistele.

Tiina Talumees FOTO:
Tiina Talumees FOTO: Foto: Mai Grepp

6. Milline moekümnend valida?

Mind inspireerivad väga 70ndad. Sihvakad siluetid, helgust rõhutav disain. 73 on minu enda sünniaasta ja kuna mood ongi ju väga isiklik asi, miks mitte sellest lähtuda. Tunnen, et kogu see armastuse ja positiivsuse teema on ajakohane. Seitsmekümnendate aastate stiili olen eluaeg armastanud ning loomingus varemgi kasutanud. Sihvakad figuurid, kõrged kitsad õlad, alt laienevad püksid ja voogavad seelikusabad – iga uus on unustatud vana. Ehkki moes ei toimu kordamist, vaid igavene tootearendus; iga disainer loob tuttavale vundamendile oma uue lossi ning lisab isikupärase joone.

Tiina Talumees tõi tagasi 70ndate pitsid ja beebiroosa.
Tiina Talumees tõi tagasi 70ndate pitsid ja beebiroosa. Foto: Kalev Lilleorg

7. Millised motiivid valida?

Igal motiivil, mida kannad, on mõte. Ega mood ei ole tegelikult kunagi naiivne. Me võime panna südametega või musidega kleidi selga, kuid selle sõnum on alati sügavam. Maailmavalu foonilt, mis on meie ümber lausa üle keemas, tasub teha teadlikult otsus olla positiivne.

Loe ka seda: Riiete eesmärk on nüüd täiesti teine, milline?

Tiina Talumees
Tiina Talumees Foto: Erakogu

Tsitaadid on kogutud Tiina Talumehe Postimehele antud intervjuudest läbi aastate. Postimees Naine soovib imelisele Tiina Talumehele kogu südamest õnne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles