VÄLDI VIGA ⟩ Selles asendis magamine muudab sind vanemaks

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Millises asendis sina öösel magad?
Millises asendis sina öösel magad? Foto: Shutterstock

Meil kõigil on oma lemmik magamisasend, mille me välja puhkamiseks sisse võtame. Paljud inimesed aga ei tea, et magamisasend võib mõjutada nii meie tervist kui ka välimust.

Näiteks see, kas magad paremal või vasakul küljel, võib muu hulgas oluliselt mõjutada sinu südame tööd ja ka seedimist. Samuti mõjutab magamisasend ka välimust. Seega tuleb otsustada, kas magada kõhuli, selili või külili.

Nahaeksperdid on soovitanud teatud magamisasendit vältida, eriti kui oled üle 50-aastane, sest see asend tekitab nahale kõige rohkem kortse. Muidugi tekitavad elus kortse palju muudki asjad, kuid kui sa saad teatud tegevusi muuta või vältida, siis tee seda!

Mis on see magamisasend, mida peaksime vältima?

See puudutab kõhuli magamist. Kui me oleme noored, ei tekita see erilist kahju, kuid vanemaks saades ei taastu meie nahk enam korralikult survest, mida kõhuli magamine avaldab. Külli magamine võib tekitada samuti mõningaid kortse, kuid kahju pole nii suur kui kõhuli magades. 

Selili magamine on selgelt parim variant, sest siis pole meie nägu padja vastu surutud ja keha lebab loomulikus asendis. Seega tasub magada selili!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles